Kauppakeskus Valkeassa pyöräillään jälleen pienten lasten puolesta – tavoitteena ajaa pyörillä Pariisiin

Myös yleisöllä on mahdollista ajaa Team Rynkeby Oulun jäsenten kanssa spinningpyörää Kesäkadun lavalla lauantaina 3. helmikuuta. Kuva: Team Rynkeby Oulu

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue Team Rynkeby pyöräilee jälleen kauppakeskus Valkeassa ja kerää varoja vakavasti sairaille lapsille ja heidän läheisilleen. Tapahtuma järjestetään Valkean Kesäkadun lavalla 3. helmikuuta, jolloin Oulun joukkueen jäsenet spinningpyöräilevät ja tuovat toimintaansa tunnetuksi.

Tällä kaudella Team Rynkebyhyn osallistuu 1 971 kuntopyöräilijää ja 521 huoltotiimiläistä, jotka ovat jakautuneet 63 paikalliseen joukkueeseen 9 eri maassa. Pyöräilijät tunnistaa kirkkaan keltaisista ajoasuista sekä maantiepyöristä.

”Oulun joukkue on yksi Suomen kahdeksasta Team Rynkeby -joukkueesta. Meidän joukkueessamme on eri-ikäisiä miehiä ja naisia yhteensä 31, joista neljä on huoltotiimissä ja loput pyöräilevät. He ovat vahvasti motivoituneita keräämään varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi”, kertoo Liisa Peltola Oulun Team Rynkebystä.

Hän on tiimissä mukana kolmatta kauttaan ja on jo kerran osallistunut Pariisin pyöräilyretkelle ja aikoo olla mukana myös tänä vuonna.

”Joukkueessamme on sekä aloittelevia että jo konkaritason maantiepyöräilijöitä. Team Rynkeby -kausi kestää 10 kuukautta, jolloin joukkuelaiset kasvattavat kuntoaan joukkueen kanssa yhdessä sekä omatoimisesti. Kausi huipentuu heinäkuussa pyöräillessämme Pariisiin noin 1200 kilometrin matkan”, hän iloitsee.

Lasten auttaminen motivoi

Kaikki Team Rynkeby -osallistujat kattavat itse omat kustannuksensa, jotka liittyvät pyörään, Team Rynkeby pyöräilyasuun, kypärään ja hotelleihin. Hankkeen hallinnolliset kulut katetaan yhteisesti Eckes-Graninin toimesta hyväntekeväisyysorganisaatioiden kanssa, joita Team Rynkeby tukee. Hallintokulut eivät koskaan ylitä 12 prosenttia kerätyistä varoista, keräystuloksen summasta riippumatta.

Suomen joukkueiden keräämät varat ohjautuvat Sylva Ry:lle, joka järjestää lapsille ja heidän perheilleen vertaistukea ja virkistystoimintaa sekä Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle, jonka kautta varat ohjautuvat syöpätutkimukseen.

”Meitä pyöräilijöitä motivoi vakavasti sairaiden lasten auttaminen. Samalla voimme itse pitää yllä omaa terveyttä ja hyvää fyysistä kuntoa sekä tietysti saada unohtumattomia elämyksiä”, hän lisää.

Suomessa kerätty jo miljoonia

Viime kaudella Suomen joukkueet keräsivät yhteensä 856 662 euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Kaiken kaikkiaan vuodesta 2012 alkaen, Suomen joukkueet ovat keränneet varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi lähes 7 miljoonaa euroa. Oulun ensimmäinen joukkue on perustettu vuonna 2017.

”Joukkueemme kerää varoja yrityssponsoreilta sekä yksityisiltä lahjoittajilta sekä järjestämällä tapahtumia. Olemalla näkyvillä yritämme tuoda joukkuetta sekä sen tärkeää tehtävää ihmisten tietoisuuteen, jotta Team Rynkeby Oulun tarina jatkuisi – joukkueen kausi kestää aina vuoden kerrallaan ja joka syksy perustetaan uusi joukkue”, Liisa Peltola kertoo.

Koko päivän ohjelmaa Valkeassa

Lauantaina 3. helmikuuta Valkeassa järjestettävä Pienten puolesta pyörillä Pariisiin -tapahtuma on kaikille avoin tapahtuma.

”Tapahtumassa joukkueemme jäsenet polkevat spinningpyöriä sekä haastattelemme joukkuelaisia sekä lahjoittajiksi lähteneitä sponsoriyrityksiä. Siellä on mahdollista osallistua Aamusäätiölle ja Sylva Ry:lle ohjautuvien varojen lahjoittamiseen keräyslippaisiin tai tekemällä lahjoitus MobilePayn avulla”, Peltola kertoo.

”Yleisöllä on mahdollista ajaa Team Rynkeby Oulun jäsenten kanssa spinningpyörää Kesäkadun lavalla. Myös lapsien toivomme vierailevan luonamme ja jättävän meille piirrustuksen muistoksi. Järjestämme myös leikkimielisen tietovisan syöpäsairauksista sekä Team Rynkebystä.”

Kuluvan kevään ja kesän aikana Team Rinkkeby järjestää useita eri tapahtumia, esimerkiksi seuraavaksi Team Rynkeby ajetaan Oulussa 23. maaliskuuta, jolloin ajetaan sisäpyöräilytapahtuma Spin of Hope.

Fakta

Pienten puolesta pyörillä Pariisiin -ohjelma:

Lauantaina 3.2.2024 klo 10-18 Kauppakeskus Valkeassa, 1. kerroksessa Kesäkadun lavalla

klo 10 tapahtuma alkaa

Kapteenien Teuvo Tuorilan ja Simo Tammelan haastattelu

klo 12:15 Kultasponsori Boogie Software Oy:n Marko Taposen haastattelu

klo 13 Hopeasponsori Terva-ajot ry:n Pekka Hartikan haastattelu

klo 14 Sylva Ry:n Heli Körkön haastattelu

klo 15 ”Vuoden ympäri pyöräilijä” Pekka Tahkolan haastattelu

klo 18 tapahtuma päättyy