Kauppakeskus Valkeassa pyöräillään 24h hyväntekeväisyyden puolesta

Hyvää polkemalla. Valkean kauppakeskuksessa pyöräillään tänä perjantaina vuorokauden ympäri syöpälasten hyväksi. Kuva: Team Rynkeby

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue Team Rynkeby – God Morgon Oulu kiskaisee kokoon Pariisiin vaadittavat kilometrit 24 tunnin pyöräilytempauksessa kauppakeskus Valkean kesäkadulla perjantaina 11. helmikuuta kello 10.00 alkaen. Tapahtuma päättyy lauantaina kello 10.00.

Hyväntekeväisyyspyöräilyssä kerätään varoja vakavasti sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän läheistensä hyväksi sekä lasten syöpien tutkimukseen. Yleisö on tervetullut seuraamaan ja kannustamaan joukkuetta. Tapahtumassa saa myös tietoa hyväntekeväisyyskohteista sekä koko projektista, joka alkoi jo viime syksynä. Esillä on myös muutama keltainen menopeli.

Kansainvälinen ryhmä

Team Rynkeby – God Morgon Finland on osa eurooppalaista hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkuetta, Team Rynkeby:ta, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät siten rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Team Rynkeby perustettiin vuonna 2002 Tanskassa. Team Rynkeby Finland on ollut mukana hankkeessa kaudesta 2012-2013 alkaen ja viettää tänä vuonna 10. juhlavuotta.

Kaudella 2021- 2022 hyväntekeväisyyspyöräilyhankkeeseen osallistuu yli 2 000 pyöräilijää ja 500 huoltohenkilöä yhdeksästä eri maasta: Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Färsaarilla, Islannissa, Saksassa, Sveitsissä ja Belgiassa. Joukkueita on yhteensä jo 65, joista yhdeksän Suomesta: Oulu, Ostrobothnia, Jyväskylä-Kuopio, Tampere, Turku, Lahti, Helsinki, Espoo ja Vantaa.

Apua syöpälasten hyväksi

Vuonna 2021 Team Rynkeby -säätiö lahjoitti 9,7 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Suomen keräystulos oli 942 584 euroa. Tästä summasta sai Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö 70 prosenttia ja Sylva ry 30 prosenttia.

Myös vuonna 2022 Suomen keräystulos lahjoitetaan Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle sekä Sylva ry:lle. Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön varoilla tuetaan lasten veri- ja syöpätautien kliinistä tutkimusta sekä hoidon kehitystä. Sylva ry on syöpään sairastuneiden arjen rinnalla kulkija ja tarjoaa tukea ja toimintaa syöpään sairastuneille lapsille, nuorille, nuorille aikuisille sekä heidän läheisilleen valtakunnallisesti.

Lue myös