Kaukon päivänä polskimaan ilmaiseksi – Oulun Energia tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn Oulun uimahalleihin

Kaukon päivänä 3. maaliskuuta pääsee maksutta sisään Vesi-Jatulin, Raksilan ja Raatin uimahalleissa. Kuva: arkisto/Hanna Sankala-Sivula

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan Oulussa neljättä kertaa. Oulun Energia haluaa tapahtuman avulla tukea alueellista hyvinvointia sekä nostaa esiin paikallista ja vastuullista energiaosaamistaan.

Oulun Energian vastuullisuustyötä tehdään ympäristön ja alueellisen elinvoiman lisäksi paikallisten ihmisten hyvinvoinnin edistämisessä, jota myös uinti- ja saunapäivä edustaa. Kaukon päivänä Oulun Energia haluaakin liikuttaa oululaisia, tuottaa iloa sekä mahdollistaa kaikille vapaan pääsyn uimahalleihin.

Energiansäästö on teemana edelleen tärkeä ja tapahtuman avulla muistutetaankin myös pienten arkisten tekojen merkityksestä Oulun alueen energiakuorman pienentymiseen.

”Olemme koko lämmityskauden ajan nostaneet esiin energiansäästötoimenpiteiden merkitystä ja yksi keskeisistä teemoista on ollut saunan energiatehokas käyttö. Kaukon päivänä jo valmiiksi lämmitetyssä saunassa käynti on pieni, mutta merkittävä teko alueemme sähkön ja lämmön käytön vähentymisessä”, muistuttaa Oulun Energian energiapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kantola.

Kaukolämpöä hiilineutraalisti

Kaukolämpö on merkittävä osa Oulun Energia -konsernissa vuonna 2030 saavutettavaa hiilineutraaliutta. Hiilineutraalin kaukolämmön piirissä olevien asiakkaidemme käyttämä kaukolämpö tuotetaankin jo nyt kokonaisuudessaan uusiutuvilla energianlähteillä ja hukkalämmöllä.

Uimahallit Kaukon päivän tapahtumaan tarjoaa Oulun kaupungin liikuntapalvelut.

”Kampanjapäivä järjestetään nyt neljättä kertaa ja asiakkaat ovat olleet joka vuosi tästä positiivisesti yllättyneitä. On ilahduttavaa, että Oulun Energia haluaa tarjota Kaukon päivänä kuntalaisille maksuttoman uinti- ja saunomismahdollisuuden. Kampanjapäivänä pidämme uimahalleissa kaikki saunat päällä”, toteaa Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys.

Uiminen on maksutonta Kaukon päivänä 3.3. seuraavissa uimahalleissa:

  • Jatulin liikuntakeskus klo 7–21 (palvelupiste klo 20)
  • Oulun uimahalli klo 6.15–22 (palvelupiste 21)
  • Raatin uimahalli klo 6.15–21.45 (palvelupiste 21)