Kansankadun Kumppanuuskeskuksen Sykäyksessä sata ensimmäistä saa ämpärin – tärkeää tietoa hyvinvoinnista tarjolla

Tiistaina 29. maaliskuuta järjestään jälleen Sykäys-hyvinvointitapahtuma. Kuva viime vuoden Sykäys-käytävästä. Kuva: Kumppanuuskeskus

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hyvinvointitapahtuma Sykäys on järjestetty jo vuodesta 2011 lähtien.

”Siitä lähtien tapahtuma toteutettiin ensin kaksi kertaa vuodessa ja sitten päätettiin siirtyä siihen, että vain keväisin. Tällöin myös siirryttiin terveystapahtumasta hyvinvointitapahtumaan”, kertoo Kumppanuuskeskuksen tiimivastaava, järjestökoordinaattori Pia Bergström.

Mukana järjestelyissä on peräti 26 eri järjestöä sekä Oulun kaupunki.

”Tapahtuma on suunnattu työikäisille, mutta olemme syrjinnästä vapaalla alueella, niin Sykäys on kaikille avoin. Haluamme tarjota tapahtuman maksuttomana, joten kaikilla on varallisuudesta riippumatta mahdollisuus osallistua”, Bergström lisää.

Ämpäri käy kassista

Tapahtumassa on useita erilaisia esittelypöytiä, joissa ammattilaiset kertovat vaikkapa suun terveydestä, syömishäiriöistä tai sydänterveydestä. Heidän kanssaan voi käydä keskusteluja tsemppaavassa hengessä työkyvystä ja sen vahvistamisesta.

”Lisäksi voi testata esimerkiksi omaa puristusvoimaa tai tasapainoa. Paikan päällä pääsee myös testaamaan sydäniskurin käyttöä. Sykäyspasseja jaetaan Kansankadun oven läheisyydessä. Täytetyllä sykäyspassilla saat kahvilasta kahvin tai teen maksutta”.

Suomalaisille tuttuun tyyliin vetonaulana käytetään tällä kertaa myös ämpäreitä.

”Sata ensimmäistä saa ämpärin, johon onkin hyvä keräillä esitteitä ja muuta kivaa. Tähän hätään meillä ei ollut kasseja jaettavaksi, niin päädyttiin myös oululaisten tykkäämiin ämpäreihin. Ämpäristä on myös jatkossa hyötyä esimerkiksi ajankohtaista kotivaraa suunnitellessa”, sanoo Bergström.

Kumppanuuskeskukseen Kansankadulle pääsee pyörätuolilla ja rollaattorilla sekä tilassa on inva-wc.

Sykäys 29.03. 12.00-15. Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, Oulu. Tapahtumasta voit kysyä tarkemmin: info@kumppanuuskeskus.fi