Ilmainen kartta Oulun talvivinkkeihin on ilmestynyt – paljon tekemistä kaikenikäisille

Oulun matkailuneuvonnan ilmainen Talvivinkkikartta on ilmestynyt. Sitä jaetaan useissa eri toimipisteissä. Kuva: Oulun matkailuneuvonta

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kartta on myös luettavana suomeksi ja englanniksi sähköisessä muodossa Issuu-palvelusta tai pdfnä. Talvivinkkejä on jälleen monipuolistettu ja muun muassa nähtävyys- ja aktiviteettivinkkejä lisäilty tälle kaudelle.

”Uutta kartassa ovat listat arkkitehtuurikohteista ja nähtävyyksistä. Näin matkailijoiden eniten kysymät käyntikohteet löytyvät helposti kartalta numeroituina. Myös Oulun Tierna-aika on saanut lisää näkyvyyttä”, kertoo matkailuneuvoja Jenni Ronkainen Oulun kaupungin matkailuneuvonnasta.

Lisäksi vinkkeihin lisättiin uutena info-osio eli matkailijalle hyödyllistä tietoa sisältävä sivu, jossa on esimerkiksi tietoa joukkoliikenteestä, takseista, pankkiautomaateista ja apteekeista.

”Päiväretkivinkkeihin on lisätty esimerkiksi Yliopiston kasvitieteellinen puutarha, sillä se on auki vuoden ympäri ja myös bussiretkien näkyvyyttä on lisätty. Mukana on bussisymboleita ja linjanumeroita sekä esimerkiksi vinkki Saaga Travelin Syötebussista. Haluamme myös kannustaa julkisen liikenteen käyttöön”, lisää matkailuneuvoja Roosa Palomäki.

Vinkkejä pienimmille ja isoimmille

Lisäksi vinkkikarttaan on näkyvästi nostettu nostettu Pohjolan rengastie ja Arctic Food Lab.

”Matkailijoita kiinnostaa yhä enemmän tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin, ja talvivinkkikarttaan onkin erikseen listattu muun muassa paljon kysyttyjä, aitoa oululaista lohikeittoa tarjoavia ravintoloita ja kahviloita”, toteaa Jenni Ronkainen.

Lapsiperheille kartassa on oma listaus talven aktiviteeteista ja siitä löytyy niin sisä- kuin ulkotekemisiä.

”Pulkkamäkilistaus on pysynyt entisellään mutta sisätekemisiin on lisätty Reenis ja Oulun kiipeilykeskus, joista löytyy liikunnallista toimintaa monen ikäisille.”

Senioreille löytyy helpon kävelymatkan tai bussin kantaman päässä esimerkiksi gallerioita, kirpputoreja, kahviloita ja esimerkiksi Hietasaaren esteettömät luontopolut ja valaistu hiihtolatu.

”Esimerkiksi kerran kuussa järjestettävä galleriakävely on mukava tapa viettää iltaa ja voipa keskustassa tehdä myös omatoimisen kävelykierroksen Oulun nähtävyyksien äärellä City Nomadin avulla. Kaikesta tästä on kerrottu tämän vuoden Talvivinkit Ouluun -karttaesitteessä”, neuvojat hoksauttavat.

Ja tässä tietysti asiantuntijoiden eli matkailuneuvojien Roosan ja Jennin vinkit:

Roosan lemppari on listaus valokuvauspaikoista, sillä kuvaaminen on lähellä sydäntä.

”Oulusta löytyykin lukuisia upeita spotteja joissa ottaa ihastuttavat selfiet tai maisemakuvat someen jaettavaksi.”

Jenni nostaa kartalta erityisesti vinkkinä listan Oulun keskustan joulutoreista.

”Mikä onkaan ihanampaa kuin lähteä Tierna-aikaan jouluvaloin koristellulle Rotuaarille kiertelemään joulukojuja ja tekemään löytöjä lahjaostoksiin. Paikallisten yrittäjien käsityöt, herkut ja muut lähituotteet ovat tänäkin jouluna ekologinen vaihtoehto!”

Ja tältä näyttää kartta kokonaisuudessaan aukaistuna.