Epidemia jatkuu tasaisena – tauti sairastetaan kotona flunssan tavoin

Iso osa koronatartunnoista jää tällä hetkellä tilastoimatta, sillä kotitestien määrä on lisääntynyt. Kuva: Mostphotos

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätti säilyttää tiistaisessa, 8. helmikuuta, pidetyssä kokouksessaan alueen koronasuositukset ennallaan. Alkuvuoden aikana purettujen rajoitusten vaikutusta epidemiatilanteeseen seurataan.

Sairaalahoidon kuormitus on säilynyt maltillisena: koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on vaihdellut tammi-helmikuun ajan hieman viidentoista molemmin puolin.

Alueellinen koordinaatioryhmä totesi, että alueella voimassa olevat suositukset epidemian hillitsemiseksi pidetään ennallaan. Alueelta on alkuvuoden aikana purettu rajoituksia niin yleisö- kuin yksityistilaisuuksienkin osalta. Näiden purkujen vaikutuksia tilanteen kehittymiselle seurataan.

Lisäksi ryhmä muistuttaa, että riittävän korkea rokotekattavuus on edelleen keskeinen keino tilanteen hallitsemiseksi. Erityisen tärkeitä rokotukset ovat koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville, eli esimerkiksi ylipainoisille ja ikääntyneille ihmisille.

Vaikka omikron-variantin myötä rokotetunkin riski sairastua on aiempaa korkeampi, suojaa rokotus edelleen hyvin erityisesti vakavalta tautimuodolta ja vähentää riskiä joutua sairaalahoitoon.

Lisätietoja Oulun tilanteesta

Voimassa olevat koronasuositukset