Alueelliset omahoidon verkkopalvelut, kuten Oulun Omahoito, poistuvat Pohteen käytöstä

Oulun Omahoito tullaan korvaamaan muulla alustalla, josta tiedotetaan kevään mittaan tarkemmin. Kuva: Mun Oulu

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde kehittää digitaalisia palveluja. Pohteen alueella käytössä olevat omahoitoon tarkoitetut alueelliset verkkopalvelut eli omahoitoportaalit poistuvat käytöstä 21. toukokuuta.

Omahoitoportaaleja ovat Oulun Omahoito, NettiRassi ja Oulunkaaren Omahoito. Digitaalinen sote-keskus on tulossa vaiheittain käyttöön koko Pohteen alueelle, ja se korvaa omahoitoportaalit kaikille tarkoitettuna yhteisenä asiointikanavana. Asiakkaat voivat edelleen käyttää myös sähköistä kansalaisen ajanvarauspalvelua niillä paikkakunnilla, joilla se on käytössä.

Omahoitoportaaleissa on voinut varata, katsella, siirtää ja perua aikoja, keskustella chatissa tai viestillä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, katsoa laboratoriotuloksia ja kirjata palveluun kotona tehtyjä mittauksia ja omia terveystietoja. Oulun Omahoito on käytössä Oulun asukkailla.

NettiRassi on käytössä Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen asukkailla. Oulunkaaren Omahoito on käytössä Iin, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan asukkailla.

Omahoitoportaaleissa olleet palvelut korvataan

Omahoitoportaalin toiminnallisuudet siirtyvät vaiheittain digitaaliseen sote-keskukseen. Omahoitoportaaleja käyttävät asiakkaat voivat tallentaa omat mittaustuloksensa, terveystietonsa, viestit ja muut tiedostot omahoitoportaalista omalle tietokoneelleen.

Pohteella uudistetaan digitaalisten palvelujen kokonaisuutta ja muun muassa digitaalinen sote-keskus laajenee vaihteittain koko Pohjois-Pohjanmaalle.

Digitaalinen sote-keskus on käytössä Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella. Oulussa digitaalinen sote-keskus otetaan käyttöön maaliskuun lopulla. Käyttöönotosta tullaan viestimään eri alueilla asukkaille vaiheittain. Laboratoriotulokset voi edelleen katsoa OmaKanta-palvelusta, jossa voi uusia myös reseptejä.

Oulun asukkaiden käytössä on nettiajanvaraus tässä linkissä.

Lisätietoa digitaalisesta sote-keskuksesta Pohteen verkkosivulla.

Tärkeimpiä ajankohtia omahoitoportaalien sulkemiseen:

•Terveyskeskuksen sähköinen valinta Oulun Omahoidossa päättyy 15. maaliskuuta.

•Uudet asiakkaat eivät voi enää rekisteröityä omahoitoportaaleihin 15. maaliskuuta alkaen.

•Chat-palvelu siirtyy digitaaliseen sote-keskukseen ja viestin lähettäminen Oulun terveyskeskuksiin päättyy Oulun Omahoidossa 25. maaliskuuta.

•Viestien lähettäminen ja lomakkeiden sekä kyselyiden täyttäminen siirtyy tarvittavilta osin digitaalisen sote-keskukseen 1. toukokuuta alkaen.

•Kaikki omahoitoportaalit suljetaan 21. toukokuuta.