AC Oulu vahvistaa ammatillista toimintaansa – vapaaehtoiset ihmissuhdeammattilaiset pelaajien käytössä

Opintojen ja ammattiurheilun yhdistäminen voi tuoda arkeen muutakin ajateltavaa ja auttaa näin myös harjoitteluun keskittymisessä. Kuva AC Oulun harjoituksista viime helmikuulta. Kuva: Antsa / AC Oulu

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

AC Oulu on aloittanut yhteistyössä viiden ihmissuhdetyön ammattilaisen kanssa toteuttamaan edustusjoukkueen pelaajien kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaa matalankynnyksen valmennusta.

Toiminnan ytimessä on seuran arvojen mukainen vastuullisuus ja halu tukea pelaajia kokonaisvaltaisesti niin heidän pelaajaurallaan kuin elämässä.

”Valmennuksessa on kyse keskusteluavusta, jossa yksilöllisesti ja luottamuksellisesti käsitellään pelaajien mieltä askarruttavia asioita ja tuetaan heitä tasapainon säilyttämisessä elämän eri osa-alueiden välillä”, AC Oulu tiedottaa.

Opintojen ja ammattiurheilun yhdistäminen voi tuoda arkeen muutakin ajateltavaa ja auttaa näin myös harjoitteluun keskittymisessä.

Osana valmennusta autetaan pelaajia tarvittaessa myös heidän opintojen edistämisessä kaksoisura-mallin mukaisesti. Opintojen ja ammattiurheilun yhdistäminen voi tuoda arkeen muutakin ajateltavaa ja auttaa näin myös harjoitteluun keskittymisessä. Opinnot auttavat urheilijaa myös uran jälkeiseen elämään siirtymisessä.

Ammattilaiset asialla

Toiminta on käytännönläheistä. Jokainen pelaaja on tavannut kauden alussa hänelle nimetyn ulkopuolisen valmentajan kanssa, jonka aikana on kartoitettu pelaajan mahdollisia tarpeita tällaiselle tuelle. Tämän jälkeen pelaajat ovat itse saaneet päättää palvelun käyttämisestä jatkossa.

Valmentajat ovat heidän käytössään koko kauden 2024 ajan. Tärkeintä on ennen kaikkea, että tuki vastaa pelaajan tarpeita. Valmennusprosessi on jokaiselle pelaajalle omanlaisensa hänen tilanteensa huomioiden.

Palvelua vapaaehtoistyönä kauden 2024 aikana tekevät Jarkko Soininen, Jani Engberg, Anna Länsitie, Matti Vainiokangas sekä Mika Ämmälä. He ovat oululaisia ihmissuhdetyön kokeneita ammattilaisia: valmentajia, työnohjaajia ja kouluttajia. Heitä yhdistää halu käyttää osaamistaan henkisesti vaativassa ammatissa toimivien ammattijalkapalloilijoiden tukemisessa. Taustalla on myös halu antaa osaamistaan AC Oulun seurayhteisön hyväksi.

Valmennusta tehdään yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa hyödyntäen heidän osaamistaan ja palveluja.