Oululla on suuri lupaus: kaupungista löytyy joka viikko laadukasta lastenkulttuuria

Lumotut sanat -festivaalien naamiaisia vietettiin toukokuussa Kulttuuritalo Valveella. Kuva: Sanna Krook

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Hyvät lapset (ja toki myös te aikuiset siellä lasten perheissä),

Oulun kaupungilla on teille lapsille ihan oma palvelulupauksensa. Kuulostaa ehkä vähän hankalalta, mikä se sellainen lupaus on? Antakaas kun selitän.

Oulu lupaa lapsille, että kaupungista löytyy joka viikko laadukasta lastenkulttuuria. Koska lupaus on niin suuri, on laaja joukko kaupungissa majailevia lapsille kulttuuria tuottavia toimijoita, festivaaleja ja kaupungin kulttuurilaitoksia lähtenyt mukaan huolehtimaan siitä, että lupaus täyttyy.

Lupaus tarkoittaa sitä, että kaupungissa tapahtuu kaikkea jännittävää, kivaa, hykerryttävää ja mukaansa tempaavaa joka viikko.

Juuri nyt esimerkiksi on halloween-aika, ja se tarkoittaa jännittäviä lastenjuhlia ja taskulamppuseikkailuja ympäri kaupungin. Pian marraskuussa Oulussa järjestetään Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, juhlitaan Lapsen oikeuksien päivää omalla Ilon päivä -tapahtumalla, ihaillaan koululaisten tekemää valotaidetta Lumo-festivaalilla, osallistutaan satuhetkiin kirjastoissa, seikkaillaan museoissa ja nauretaan hassulle klovnille Yli-Iissä.

”Oulussa tapahtuu lapsille niin paljon kaikenlaista, että siinä menee pää aivan pyörälle!”

Oulussa kokoontuu paljon myös erilaisia kerhoja, joissa voi harrastaa esimerkiksi sanataidetta, värikylpyä, taaperotanssia tai teatteria. On esityksiä, näyttelyitä, konsertteja, elämyksiä, tuokioita ja villiä menoa. Oulussa tapahtuu lapsille niin paljon kaikenlaista, että siinä menee pää aivan pyörälle!

Koska Oulu on mennyt tekemään tällaisen lupauksen ja koska niin paljon kaikkea kivaa tapahtuu ympäri kaupungin, täytyy lastenkulttuuritapahtumista saada kerrottua myös itse yleisölle ja osallistujille, eli teille lapsille ja teidän perheillenne.

Oululaisella lastenkulttuurilla on yhteinen www.lastenkulttuurioulu.fi-nettisivusto, jolle kerätään ajankohtaisia tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia sekä käyntikohteita yhteen osoitteeseen. Sen lisäksi on olemassa myös lastenkulttuurin oma erittäin aktiivinen Facebook-sivu, jossa tapahtumailmoituksia ja vinkkejä jaetaan lähes päivittäin. Joulukuussa somessa myös julkaistaan oululaisen lastenkulttuurin omaa joulukalenteria.

Hip hei lapset – haastetaan yhdessä vanhempanne seuraamaan Lasten kulttuurikaupunki Oulun tiedotusta, niin perheenne saa tiedon tapahtumista ja muusta kulttuuritoiminnasta helposti yhdestä paikasta. Kaverin perheellekin kannattaa vinkata Lasten kulttuurikaupunki Oulusta, niin ehkäpä joskus johonkin tapahtumaan voisi vaikka lähteä vähän isommallakin porukalla!

www.lastenkulttuurioulu.fi

www.facebook.com/lastenkulttuurioulu/

Lasten kulttuurikaupunki Oulu -kokonaisuutta koordinoidaan Oulun lastenkulttuurikeskuksessa, kulttuuritalo Valveella. Lasten kulttuurikaupunki Oululle voi lähettää palautetta sivustolla olevan palautelomakkeen kautta.

Kirjoittaja Minea Taivalaho työskentelee Oulun lastenkulttuurikeskuksessa viestinnän ja elokuvakasvatuksen parissa.