Kirkkisläiset seilaavat kohti kesää Merirosvomusikaalin tahtiin

Merirosvokapteeni Ella Hurme komentaa 2bc-luokan merirosvot töihinsä. Kuvat: Ulla Savola

Lasten Oulu

Julkaistu:

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Valmisteluita on tehty innolla ja oppilaat ovat olleet suunnittelun alusta asti mukana musikaalin juonen ja tanssien koreografioiden hahmottelussa. Musikaalinäytöksissä osa luokista esiintyy näytelmärooleissa, osa laulaa solisteina tai kuorossa.

Musikaalin orkesterissa soittaa eri luokkien oppilaita, ja osa oppilaista on tanssikohtauksissa mukana. Kaikki luokat ovat osallistuneet rekvisiitan ja interiöörien valmistamiseen. Iloinen yhdessä tekemisen meininki on ollut näkyvissä joka puolella.

Oppilaiden ideat lähtökohtana

Voi hyvinkin olla, että Merirosvomusikaalin esittämisestä tulee Kirkkiksellä harvakseltaan toistuva perinne, sillä ensimmäisen kerran idea Merirosvomusikaalista syntyi vuonna 2007, ja se toteutettiinkin samana keväänä. Tuolloin oppilaiden ideoista ja tarinankäänteistä koottiin ja muokattiin musikaalin käsikirjoitus, ja silloin syntyivät myös musikaalin laulut. Musikaalin laulut ovat säveltäneet ja sanoittaneet pääosin koulun luokanopettajat Petri Haanpää ja Outi-Mari Karppinen.

Tänä vuonna esitettävän Merirosvomusikaalin käsikirjoituksen on edellisen käsikirjoituksen sekä ilmaisukerhon oppilaiden ideoinnin ja improvisoinnin pohjalta työstänyt koulun luokanopettaja Päivi Vähämetsä-Tuononen. Musikaalin laulut ovat pysyneet samoina. Musikaalia on harjoiteltu koulupäivien aikana ja koulun ilmaisukerho, tanssikerho ja musiikkikerho ovat myös olleet aktiivisesti mukana.

Merirosvomusikaalissa tarvitaan monenlaisia lavasteita. Inka Bräysy ja Olivia Kontturi ovat ahkeroineet monen lavasteen valmistamisessa.

Merirosvomusikaali kertoo tarinan neljästä ystävyksestä, jotka joutuvat merirosvojen laivaan vangiksi. Kapteenin tytär päättää auttaa lapsia, ja siitä alkaa heidän seikkailunsa aarresaarella.

Seikkailun eri vaiheissa lapset joutuvat pohtimaan monia isoja kysymyksiä. Musikaalin teemoja ovat oikeudenmukaisuus, ystävyys, lapsen ja vanhemman suhde, oikean ja väärän erottaminen. Entä onko rosvoilta varastaminen väärin? Näitä aiheita voi pohdiskella musikaalinäytöksen aikana.

Kaikille avoin näytös 25. toukokuuta

Kirkkiksen Merirosvomusikaalin näytöksiä on viisi. Ennakkonäytös on lähipäiväkodeille ja palvelutalon asukkaille. Yksi näytös on kevätjuhla omalle koululle ja kutsuvieraille. Oma näytöksensä on myös oppilaiden vanhemmille ja sisaruksille. Merirosvomusikaali esitetään myös Oulunsalon muiden koulujen 3.-4. luokkien oppilaille.

Torstaina 25. toukokuuta klo 18 on kaikille avoin, maksullinen näytös. Lippuja voi ostaa ovelta klo 17 alkaen (5 euroa/lippu).  Kello 17 aukeaa myös 5. luokkien kahvila, jolla kerätään varoja leirikouluun.