Ympäristötaiteilija Jaakko Pernun Tuulenpitelijät-veistos lahjoituksena OYSille

Jaako Pernun taide muistetaan Oulussakin teoksistaan muun muassa Lyötynpuistossa. Tässä teoksessa on käytetty osin samaa ornamenttityyliä. Kuva: Oys

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Fingrid Oyj on lahjoittanut Oulun yliopistolliselle sairaalalle, kansainvälisen uran tehneen kuvanveistäjä, ympäristötaiteilija Jaakko Pernun Tuulenpitelijät-veistoksen, joka on valmistettu orgaanisesta luonnonmateriaalista.

Näyttävä puuveistos on tällä hetkellä sijoitettuna Medipoliksen aulatiloihin, mistä se mahdollisesti siirretään aikanaan uuden sairaalan tiloihin. Pernun arkaaiset, muinaisaikaisia muotoja ja karheita rakennelmia muistuttavat veistokset kertovat ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta.

Oululaiset muistavat ympäristötaiteilija Jaakko Pernun kädenjäljen parhaiten Lyötynpuistossa sijainneesta puisesta Päivänvarjosta (2001) ja sen korvanneesta Vesilasista (2012). Hänen työhuoneensa on sijainnut Pikisaaressa.

Oulun yliopistollinen sairaala vastaanottaa harkinnanvaraisesti taidetta lahjoituksena. Taidetta tai rahalahjoituksia kulttuurisen hyvinvoinnin edistämiseen sairaalassa voi tehdä Pohjois-Suomen terveydenhuollon tukisäätiön, Terttu-säätiön kautta. Lisätietoa taidelahjoituksista voi lukea säätiön nettisivuilta osoitteesta terttusaatio.fi

Lisätietoa OYSin uuteen sairaalaan tulevasta taiteesta on koottu uudistamisohjelman tämän linkin alle.