Yliopistolla tarjoillaan lastenlauluja ilmastonmuutoksesta – mukana myös Soiva Siili ja nykysirkus

Koululaiset saavat konsertissa esimerkiksi ihastella Ilmastopeikko-laulussa peikkotanssin, jonka esittää duo Kat&Jared.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Huomisesta kaksin käsin kii – lauluja ilmastonmuutoksesta -sävellys- ja konserttiprojektin taustalla on Suomen Kulttuurirahaston tukema Veden Muodot -yhteistyö. Musiikkikasvatuksen opiskelijat ovat säveltäneet lastenmusiikkia aiheinaan veden eri olomuodot ja muuttuvat talvet, joita käsitellään konsertissa lasten näkökulmasta.

Opiskelijat ovat työstäneet sävellyksiään yhdessä Soivan Siilen kanssa. Mukana konsertissa on myös Acrobatic duo Kat&Jared, oululainen nykysirkus- ja tanssiduo, joka luo liikkeellään koskettavia ja merkityksellisiä teoksia sulauttamalla eri taiteenaloja.

Tanssia, sirkusta ja vettä

Lisäksi Oulun yliopiston fysikaalisen kemian professori Jouni Pursiainen kertoo vedestä, sen olomuodoista ja ilmastosta mielenkiintoa herättävällä otteella. Luvassa on siis upeita musiikkiesityksiä, joissa nähdään soiton ja laulun lisäksi huikeaa nykysirkusta ja tanssia.

”Olemme todella innoissamme tästä konsertista ja toivomme, että mahdollisimman monet pääsisivät konserttiin ja oppimaan samalla lisää vedestä ja ilmastosta”, sanovat konsertin vastaavat tuottajat Annika Tallila ja Inka-Erika Keltto.

Maistiaisena esimerkki konsertin nimikkokappaleen sanoituksista, jotka tiivistävät sen, mitä konsertilla halutaan viestiä:

 Yhdessä kun toimitaan voidaan vielä muuttaa tämä maa

Vedet kasvit eläimetkin syliin suojataan

Huomisesta pidetään me kaksin käsin kii

sillä maailmalla on suuri luotto meihin ihmisiin

Huomisesta kaksin käsin kii – lauluja ilmastonmuutoksesta -konsertti, Saalastinsali (Pentti Kaiterankatu 1, Oulun yliopisto) 27.4.2022 klo 10 ja klo 13. Konsertin kesto noin 60 minuuttia.

Lue myös