Yhteisvastuukeräys alkaa taas, avajaismessu televisioidaan Karjasillan kirkosta

Karjasillan kirkosta televisioidaan 5. helmikuuta suorana lähetyksenä Yhteisvastuukeräyksen avajaismessu. Kuva: Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksessä varoja kerätään nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn. Keräyksen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Keräyksen televisioitava avajaismessu pidetään Karjasillan kirkossa 5. helmikuuta kello 10. Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo on tyytyväinen siitä, että saa vuoron olla Yhteisvastuu-piispana, ja samalla Oulusta televisioidaan pitkästä aikaa suorana jumalanpalvelus.

”Yhteisvastuukeräys on maamme vanhimpia ja tunnetuimpia kansalaiskeräyksiä. Koronavuodet ovat vaikeuttaneet keräystä, ja siksi nyt onkin uusi näytön paikka. Keräysteema on tärkeä, sillä tutkimukset osoittavat, että lasten ja nuorten kokema väkivalta on lisääntynyt”, Keskitalo sanoo seurakuntayhtymän tiedotteessa.

”Koronavuodet ovat vaikeuttaneet keräystä, ja siksi nyt onkin uusi näytön paikka.”

Piispa Keskitalo pitää saarnan Karjasillan kirkon Yhteisvastuu-messussa. Messun toimittaa kirkkoherra Juhani Lavanko. Musiikista vastaa muun muassa Cantio Laudis -kuoro, joka on valittu Suomen edustajaksi vuoden 2024 Pohjoismaiseen kirkkomusiikkisymposiumiin.

Messun jälkeen on kahvitilaisuus, jossa esitellään vuoden 2023 Yhteisvastuukeräyksen teema ja kohteet. Tänä vuonna ulkomaan kohteena on erityisesti Kenia ja kotimaan kohteena Aseman Lapset ry:n kautta tehtävä työ.

Ulkomaan kohteesta kertoo Kirkon Ulkomaanavun Kenian maatoimiston ohjelmapäällikkö Alexon Mwasi ja kotimaan kohteesta varainhankinnan päällikkö Eija Kilgast Kirkkopalveluista. Lisäksi kuullaan tietoja paikallisesta keräyksestä. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia menee kansainvälisiin kohteisiin ja 40 prosenttia kotimaahan, josta puolet paikallisseurakunnan keräyskohteeseen.

Myös muissa Oulun kirkoissa järjestetään Yhteisvastuu-messuja sunnuntaina 5.2.

Lisätietoja: www.oulunseurakunnat.fi/yhteisvastuu