Vuolle asettui Heinäpäähän, laskiaisrieha valtaa pihapiirin lauantaina

Vuolle Setlementin hyvinvointijohtaja Anne Mustakangas-Mäkelä, toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen, koulutusjohtaja Erja Stolt sekä viestintä- ja markkinointipäällikkö Noora Dahmane tuntevat olonsa jo kotoisaksi Vuolteen olohuoneessa. Kuvat: Minna Mäki-Heikkilä

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuolteella on takanaan viisi muuttoa. Uuden katon alla kahdessa kerroksessa on tilaa 3 060 neliötä, kun sitä aiemmin Nahkatehtaankadulla Åströmin entisen nahkatehtaan tiloissa oli 1 900.

Budjetti uudelle talolle oli kahdeksan miljoonaa euroa. Talossa touhuaa 200 työntekijää. 

Parannuksina lisääntyneen tilan lisäksi ovat esimerkiksi äänieristetyt musiikkiluokat. Lisäksi käytössä on kaksi hyvinvointiliikunnan salia, joissa tilaa on yhteensä 250 neliötä.

Koulutusjohtaja Erja Stolt mainitseekin, että omat liikuntatilat ovat uusi eittämätön etu. 

Ravintolakin talossa on, mutta toistaiseksi se palvelee peruskoulu- ja suomen kielen opiskelijoita. Vuolteella opiskeleekin 200 maahanmuuttajaa. 

Uusi toimitila on kaksikerroksinen.

Kaikille avoimesta kahvilasta lähivuosina uskalletaan kuitenkin jo haaveilla.  

”Nyt voimme edistää luontaista, spontaania yhteisöllisyyttä, kun aulatiloissa ja käytävillä kohtaavat maahanmuuttajat, ikäihmiset ja pienet lapset”, sanoo toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen ja paljastaa, että ensimmäinen yhteisöllisyyden juhla on jo tulossa.  

Tänään lauantaina järjestetään Vuolteen pihapiirissä laskiaisrieha mäenlaskuineen, lumikenkäilyineen ja muine reippaine aktiviteetteineen.


Hyvinvointijohtaja Anne Mustakangas-Mäkelä ja toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen luontokuvan edessä, joka viestii uudesta toimintaympäristöstä.

Yläkerran kokoushuoneen ikkunoista näkyy hiihtoladulle, Heinäpään pallokentälle ja Palloiluhallin kaarre. 

Vuolle-talon on rakentanut Lapti-rakennusliike ja arkkitehtina on toiminut Juha Paldanius. Kemppainen kiittelee erityisesti sisustussuunnittelija Paula Laitista, joka huomioi tilojen ulkoasussa Heinäpään luonnonläheisyyden sekä taikoi sisälle ympäristöön sopivaa värimaailmaa.  

Luontoon viitataan myös muutamissa luokkahuoneiden nimissä: Havina, Solina, Humina. 

Myös ruokalassa vihertää.

Kesälle suunnitellaan jazzkonsertteja. 

”Asiakkailta myös kysyttiin mitä he haluaisivat meiltä. Toiveissa esiin nousivat juuri monikulttuuriset konsertit sekä taidenäyttelyt omista teoksista”, kertoo viestintä- ja markkinointipäällikkö Noora Dahmane

Kansainvälisyys on luonteva osa Vuolteen arkea ja toimintaa. 

Talon pihalle tulee myös omenapuita ja marjapensaita. 

”Kun esimerkiksi vanhukset pääsevät pihalle viljelemään, he voivat samalla muistella omaa lapsuuttaan. Toivon, että täällä voisi viettää yhteisöllistä elämää eri tavoin ja että täältä löytyisi heimo, jonka luokse voisi tulla”, miettii Kemppainen. 

Suihkulähde odottaa, että pääsee purskuttamaan. Nyt talvella pihaa reunustaa valaistu polku.

 

Juttu on ensimmäisen kerran julkaistu 26.1.2022.

 

Vuolle Setlementti ry on vuonna 1944 Ouluun perustettu yleishyödyllinen kansalaisyhdistys. Vuolteen toiminta koostuu yleissivistävää koulutusta tarjoavasta Vuolteen opistosta, yksilön voimavaroja vahvistavista hyvinvointipalveluista, Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteestä sekä Kandela terapiapalveluista. Vuolteen toimintaan osallistuu vuosittain 10 000 oululaista. 
 

 

Lue myös