Vuoden viimeisessä Pikitalkissa juhlitaan – tule mukaan suoraan lähetykseen!

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tule mukaan suoraan lähetykseen Oulun teatterin Pikisalista kello 17 alkaen. Vuoden viimeisessä Pikitalk-paneelissa mietitään, mihin ovat kunnon bileet kadonneet. Saako nykypäivänä enää juhlia?

Joulukuun PikiTalkissa keskustelemassa ovat tutkija, sarjakuvataiteilija, kulttuurialan tuottaja sekä ravintolayrittäjä.

Tutkija, biletohtori Antti Maunu on sosiologian dosentti, ja väitellyt biletyksestä sosiaalisena rituaalina. Maunu tuntee suomalaisen juomiskulttuurin kentät baareista politiikkaan ja päihdekasvatukseen. Keski-ikäistyttyään Maunu on kiinnostunut raittiuden tutkimisesta.

Ville Ranta on Suomen tunnetuin pilapiirtäjä, ahkera yhteiskunnallinen keskustelija ja romanttinen, baarien nurkissa piirtävä sarjakuvataiteilija. Oulussa hän päivystää Leskisessä, Helsingissä Eliten baarissa. Ranta on identiteetiltään Töölössä asuva oululainen. Hänen Iltalehteen tekemät pilapiirroksensa onnistuvat loukkaamaan kaikkia osapuolia.

Projektipäällikkö ja tuottaja Hanna Jakun voi laittaa sober curious -lokeroon, vaikka hän ei laske tunteja ja päiviä raitistelun kanssa. Hän on pääsääntöisesti juhlinut selvin päin koronapandemiasta alkaen, joskaan tämä ei ole hänen elämänsä ensimmäinen alkoholiton ajanjakso.  Jakku työskentelee Oulun kaupungin kulttuuripalveluissa taiteen ja kulttuurin toimintakentän projektimuotoisen kehittämisen parissa.

Tapahtuma- ja ravintola-alan yrittäjä Roope Sulkala uskoo, että hyvinvoiva ihminen kaipaa arkeensa kohtuudella juhlaa. Sulkala toimii Oulun pitkäaikaisimpien tapahtumayhtiöiden Pro Piknik Festivalsin sekä 45 Specialin promoottorina ja yrittäjänä, ja vastaa satojen eri kokoisten tapahtumien järjestämisestä vuosittain.

PikiTalk on kolmessa kaudessa löytänyt yleisönsä ja Pikisaliin mahtuu noin 150 henkilöä. PikiTalk striimataan tuttuun tapaan Mun Oulun verkkosivulla. PikiTalkeissa illan virittäjinä toimivat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen.

Suora lähetys Pikisalista alkaa 8. joulukuuta kello 17.  Mukana on otteita Post-Kabaree-näytelmästä, joiden näyttäminen suorassa lähetyksessä jää pois tekijänoikeudellisista syistä.