Viikonloppuna Tullisalin valtaa disco dancen SM-kisat – Oululla vahva edustus tässäkin tanssilajissa

Lydia Koskinen ja muut disco dancen taitavat kisaavat viikonloppuna Oulussa. Luvassa on näyttäviä hyppyjä ja aimo annos tanssin iloa! Kuvat: Petri Kekkonen

Julkaistu: Kirjoittaja: Anne Maarit Laurila

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Disco dance kilpasarjoja löytyy kaiken ikäisille lapsista aikuisiin ja ohjelmia esitetään solona, duona, alle seitsemän hengen pienryhmissä tai muodostelmaryhmissä, jolloin tanssilattialla on enintään 24 tanssijaa. Kilpailijoita Ouluun tulee viikonlopuksi ympäri Suomen, mutta lajilla on selkeästi muutama voimakas keskus: pääkaupunkiseutu, Turku ja Oulu.

“Disco dance on lajina selkeässä kasvussa – meillä ja muuallakin. Lajista on tullut suosittu sen selkeyden vuoksi, liikkeet voi oppia helposti, mutta laji on todella vaativa, kun pidemmälle mennään! Disco dance on tanssilajeista kuitenkin fyysisesti rankin, se vaatii urheilullista suorituskykyä nopean temponsa ja koreografioihin kuuluvien hyppyjensä vuoksi”, Tanssikeskus Citydancen toimitusjohtaja Merja Satulehto kertoo.

Lajin oululaisedustus on vahva, aktiivisia harrastajia on Satulehdon arvion mukaan yli 300 harrastajaa, joista reilu 100 tanssijaa myös kilpailee lajissa. Moni tanssija kilpailee tai harrastaa myös muita tanssilajeja. Itsekin viikonlopuksi SM-kisojen tuomaripenkkiin istahtava Satulehto listaa, mistä tunnistaa oululaiset kilpalavalla:

“Meillä menestyminen lähtee ruohonjuuritasolta – lasten ryhmissä taso on todella hyvä. Kilpailuissa oululaiset erottuvat edukseen teknisillä taidoillaan ja kyllä monesti meidän tanssijoillamme ulkoasu on viimeistelty. Lajiin sopii tietysti näyttävyys ja bling blingiä esiintymisasuissa ei ole säästelty”, Satulehto naurahtaa.

Pienryhmä CityDiscoMinit harjoitteli viikonlopun SM-kisaa varten kenraaliharjoituksissa. 

Disco dance lajina on yhteisöllinen ja yleisölle viihdyttävä, joten Tullisalin katsomoiden odotetaan täyttyvän viikonlopun aikana.

“Kisaviikonloppuna tunnelma Tullisalissa on varmasti katossa, laji on katsomossa kannustaville varsin viihdyttävä. Musiikki on menevää ja kisaohjelmat näyttäviä, uskon että saamme katsomot täyteen”, Satulehto arvioi.

Tapahtuman käsiohjelman löydät tästä linkistä

Tapahtuma myös striimataan, joten discon dancen menoa ja meininkiä voi seurata kotisohvaltakin, mutta parhaiten tunnelmaan pääsee paikan päällä. Lippuja tapahtumaan voi ostaa tästä.

 

 

Lue myös