Valtakunnallisen Monologikilpailun 25-vuotisjuhlakisa siirretään vuoteen 2023

Vuonna 2020 valtakunnallisen Monologikilpailun voitti Miiko Toiviainen monologilla Kepeä elämäni. Kuva: Timo Suutarinen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Järjestyksessään jo 25. valtakunnallinen Monologikilpailu järjestetään Oulussa Kulttuuritalo Valveella ensi vuonna eli 9.-12. helmikuuta 2023. Viime vuonna tapahtuma siirrettiin verkkoon.

”On epätodennäköistä, että yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia purettaisiin helmikuussa niin, että festivaalin järjestäminen olisi tänä vuonna mahdollista. Toivomme, että ensi vuonna voimme järjestää tapahtuman ilman tuntuvia yleisörajoituksia”, toteavat järjestäjät.

Kilpailusarjaan haki mukaan 62 esiintyjää ja monologia, joista mukaan valittiin juhlavuoden kunniaksi 25. Valinnat teki Akseli Klonkin teatterinjohtaja Janne Kuustie. Järjestäjät käyvät parhaillaan keskusteluja loppukilpailuun valittujen esiintyjien kanssa.

”Toivomme, että saamme siirrettyä ohjelmiston kokonaisuudessaan ensi vuodelle.”

Ensi vuonna enemmän palkintoja

Monologikilpailun tehtävä on tutkia, edistää ja kehittää monologiteatteritaidetta. Ensimmäisen Monologikilpailun voitti Matti Ristinen vuonna 1996. Kilpailu on avoin ammattilaisille ja harrastajille.

Monologikilpailun voittaja saa 3000 euron stipendin ja taiteilija Timo O. Nenosen valmistaman kiertopalkinto-veistoksen. Vuonna 2023 2000 ja 1000 euron stipendit jaetaan myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille. Lisäksi jaetaan muita tunnustuksia. Kilpailun voittajan valitsee teatterialan ammattilaisista koostuva raati.

Tapahtuman järjestävät ensimmäisen Monologikilpailun perustaja Janne Kuustie ja Teatteri Akseli Klonk. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Kulttuuritalo Valve, Oulun kaupunki, Livepaletti ja Sokos Hotel Arina.