Uusi Radio Kaleva aloittaa toimintansa – sisällössä tähdätään urbaanin pohjoisen äänitorveksi

Radio Kalevan juontajat kuvassa vasemmalta Juhopekka Pietilä, Anna Kurttila, Sini Salmirinne ja Ville Muikkula. Kuva: Harri Tarvainen/Kota Collective

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Minna Mäki-Heikkilä

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Mediatalo Kaleva laajentaa toimintaansa radioaalloille, kun uusi kanava aloittaa toimintansa 21. helmikuuta. Radio Kalevan lähetykset käynnistyvät maanantaiaamuna kello 7.  

Kaleva Medialle myönnettiin radiotoimilupa kesällä 2021 ja uutta kanavaa on valmisteltu tuosta lähtien. Radiostudio on rakennettu Kalevan toimitustalon kivijalkaan Oulun Karjasillalle.

”Toivon, että Radio Kalevasta tulee moniääninen, nuorekas pohjoisen kaupunkikulttuurin äänitorvi. Tavoitteemme on olla kuulijallemme kuin se paras mahdollinen pöytäseura: viihdyttävä, samanhenkinen, mutta osaa myös yllättää ja tarjota keskusteluun uusia puheenaiheita ja näkökulmia. Tylsää ei saa olla”, ynnää tulevan kanavan olemusta päätoimittaja Sini Salmirinne.

Puheen lisäksi musiikkia

Radiotoimitukseen kuuluvat päätoimittaja Sini Salmirinne ja juontaja-toimittajat Juhopekka Pietilä, Ville Muikkula ja Anna Kurttila. Radion uutiset toimittaa Kalevan uutistoimitus. Uutislähetysten lisäksi radiossa tullaan avaamaan uutisten taustoja tuoden samalla esille Kalevan toimituksen arkea.

”Paikallisuutiset ovat tietysti radiotoimintamme selkäranka, mutta Radio Kaleva ei ole vain sanomalehden ääniversio vaan sillä on aivan oma äänensä. Radio tarjoaa Kalevalle taas uusia mahdollisuuksia kertoa pohjoisen tarinoita”, toteaa Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

Oulun ja Raahen seudulla kuuluva paikallisradio lähettää ohjelmaa arkipäivisin, radion aamulähetys Karjasillan sarastus soi kello 7–11 ja iltapäivälähetys Solistinkadun iltapäivä kello 13–17. Alkuilloissa kuullaan Radio Kalevan ja kumppaneiden yhteistyössä tuottamia erikoisohjelmia. Hiljaista ei ole ohjelma-aikojen ulkopuolellakaan, vaan kanavalla soi musiikki ympäri vuorokauden. 

Kaleva Median luoma paikallisradio kuuluu FM-taajuuksilla Oulun (95,0 MHz) ja Raahen (95,7 MHz) seudulla ja on verkon kautta kaikkien kuunneltavissa. 

Lue myös