Uusi Lämpiö-palvelu tuo kulttuuria ikäihmisten ulottuville – vaikka omalle sohvalle

Lämpiö-palvelussa pääsee kuuntelemaan vaikka Markus H. Korhosen mielenkiintoisia historiatietoiskuja. Kuva: Mun Oulu

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kaipaisikohan isovanhempasi teatterielämyksiä? Tai Markus H. Korhosen jännittäviä historiakertomuksia? Tätä ja paljon muuta on tarjolla ikäihmisten uudessa Lämpiö-palvelussa. Auta heitä löytämään katsottavaa ja koettavaa.

Oulu on mukana kehittämässä valtakunnallista digipalvelu Lämpiötä. Lämpiö on netin digitaalinen alusta, jossa iäkkäät voivat kohdata toisiaan virtuaalisesti sekä katsoa erilaisia liikunta- ja kulttuuriohjelmia.

Palvelu kehitettiin erityisesti kotona asuville ikäihmisille, jotka eivät fyysisesti pääse kulttuuri- ja hyvinvointipalveluiden pariin. Lämpiössä videosisältöjä pystyy katsomaan tallenteina tai suorina lähetyksinä.

Palvelussa voi myös tavata läheisiä videopuhelulla ja katsoa sisältöjä yhdessä. Samaa ohjelmaa katselevat voivat olla yhteyksissä toisiinsa chatin tai videopuhelun kautta.

Suurin osa maksutonta

Lämpiön käyttöön tarvitaan tietokone tai tabletti sekä toimiva verkkoyhteys. Palveluun on vapaa pääsy, ja maksuttomia sisältöjä voi käyttää ilmaiseksi. Maksulliset sisällöt on merkitty, eikä niitä pysty ostamaan vahingossa. Mikäli pääsylipun tahtoo ostaa, tulee kirjautua erikseen palvelun käyttäjäksi.

Helsinki, Jyväskylä, Oulu, Tampere ja Turku ovat kehittäneet Lämpiötä yhdessä suomalaisten it-yritysten Voolerin ja Codaonen kanssa. Mukana on myös kulttuuritoimijoita, järjestöjä ja muita sisällöntuottajia. Ikäihmiset ovat olleet mukana kehitystyössä alusta lähtien.

Lämpiössä julkaistaan esimerkiksi vanhustenviikolla Oulun puolesta tanssituokiovideo, jossa esiintyvät tanssinopettaja Heidi Ranta ja kansanmuusikko Osmo Hakosalo.

Tutustu Lämpiöön osoitteessa lampio.fi