Uusi Arctic Food Festival nostaa esiin alueen ruokakulttuuria Oulussa

Makuseikkailu järjestetään Oulun alueen ravintoloissa ja kahviloissa torstaista lauantaihin 1.–3. syyskuuta. Kauppahallissa on puolestaan pop up -piste elokuun loppuun. Kuva: Oulu2026

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Makuseikkailu järjestetään Oulun alueen ravintoloissa ja kahviloissa torstaista lauantaihin 1.–3. syyskuuta kello 16–21. Kuluttajat löytävät mukana olevat ravintolat ja kahvilat annostietoineen helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla ja edulliset, maistelukokoiset annokset kannustavat testaamaan viikonlopun aikana useita eri ruokapaikkoja.

Ravintolat ja kahvilat laativat yhden kilpailuannoksen mukaillen Arctic Food Lab -tuotemerkin kriteereitä. Arctic Food Lab on osa Oulu2026-kulttuuriohjelmaa. Ohjelmakokonaisuus tukee Oulun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

Arctic Food Labin avulla tuodaan esiin Oulun ja pohjoisen Suomen alueelta saatavien raaka-aineiden sekä arktisissa oloissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta. Arctic Food Lab -tuotemerkki kokoaa yhteen Oulun seudun gastronomian ja ruokakulttuurin toimijoita, jotka jalostavat raaka-aineet paikallisella osaamisellaan korkeatasoisiksi tuotteiksi ja palveluiksi.

Oululaisia ja Oulussa vierailevia kannustetaan mobiilisovelluksen avulla kiertämään Arctic Food Festivaaleilla ravintoloita ja kahviloita sekä äänestämään suosikkiannostaan. Parhaiten Makuseikkailussa menestyneet annokset palkitaan palkitsemisseremoniassa sunnuntaina 4. syyskuuta Oulun Päivien ja Arctic Food Festivalin päätöspäivänä.

Keskustan alueen ravintoloiden ja kahviloiden houkuttelu mukaan tapahtumaan on parhaillaan käynnissä. Tavoitteena on saada mukaan tapahtumaan monipuolisesti erilaisia kahviloita ja ravintoloita mahdollisimman laajan tarjonnan takaamiseksi.

Kauppahalli Pop up elokuussa

Arctic Food Lab-henkinen Oulu2026-pisteen on avattu Oulun Kauppahalliin elokuun loppuun asti. Pisteellä luvassa Oulu2026 ja Arctic Food Lab-infoa, tuotemyyntiä ja verkoston yrityksiä esittelemässä tuotteitaan.

Pisteelle voi käydä jättämässä lempireseptin hyödynnettäväksi ja julkaistavaksi Arctic Food Lab -kokonaisuudessa. Lempireseptejä kerätään Oulu2026 alueelta tavoitteena koota Arctic Food Lab -reseptikirja ennen kulttuuripääkaupunkivuotta. Parhaat reseptit palkitaan.

Lauantaisin tarjolla perinteisiä tyylejä kunnioittavaa katumusiikkia Kauppahallin henkeen Väisäsen ja Rällän soitantana.

Kauppahalli Pop up aukioloajat: Ma-pe klo 8–17 ja lauantaisin klo 8–16