Tule mukaan Pikitalk-lähetykseen – nyt keskustellaan menetetystä eduista ja saavutetuista unelmista

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Illan aikana keskustellaan teemasta: Kill your darlings. Saako elämässä sen, mistä on valmis luopumaan?

Keskustelemassa ovat Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki, Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilanen ja yrittäjä, radiopersoona Lauri Salovaara sekä näyttelijät Tuula Väänänen ja Pyry Äikää.

Tuttuun tapaan keskustelua vetävät Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Yksi sana muuttaa kaiken

Pitkään politiikassa toiminut ja nykyään Oulaisten kaupunginjohtajana työskentelevä Riikka Moilanen tietää, kuinka yksi sana voi muuttaa elämän suunnan. Yhdestä sanasta hän sai kokea nykypolitiikan raadollisuuden.

Hän on toiminut kansanedustajana yhden kauden, Oulun kaupunginvaltuutettuna 21 vuotta ja 10 vuotta yrittäjänä. Elämään on sisältynyt monenlaista luopumista ja hän kokee, että kaikilla on ollut tarkoituksensa.

Menestys tai potkut

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki on saanut osansa jääkiekkomaailman suurista nousuista ja laskuista. Hän siivitti Kärpät suomenmestariksi vuosina 2014 ja 2015 sekä CHL-hopealle keväällä 2016 ja nousi sitten suomalaisen jääkiekon seuratuimmalle paikalle Leijonien päävalmentajaksi.

Kun Leijonat jäivät peräkkäisissä MM-kisoissa sijoille 4. ja 5., sai hän kokea ennennäkemättömän ryöpytyksen mediassa ja häntä haukuttiin maailman huonoimmaksi ihmiseksi. Sittemmin Marjamäki valmensi Jokereita menestyksekkäästi, ja palasi keväällä 2022 Kärppiin. Menestystä puolen Suomen joukkueelta odotetaan jälleen.

5 sekunnin sääntö

Radio Megassa 90-luvun lopussa Kärppien ja Lipon otteluselostusten parissa radiouransa aloittanut Lauri Salovaara on ihminen, jolla on ollut kauhea tarve saavuttaa asioita. Hän on monien haasteiden mies:

Salovaaralla on ollut 500 päivässä miljonääriksi -haaste, painonpudotus- ja liikuntahaaste ja hänet on nähty myös Selviytyjät Suomi -tosi-tv-sarjassa. Tuntuu, että hänelle mikään ei riitä. Miljonääriprojekti opetti Salovaaralle sen, ettei kannata jäädä miettimään liikoja.