Tapahtuma-ammattilaiset luottavat elämysten imuvoimaan

Päivi Sulonen, Eeva Ojala ja Antti Takalo ovat Oulun kaupungin tapahtumatiimin tuoreimpia vahvistuksia. Kuva: Mirja Määttä

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tänä keväänä Oulun kaupungin tapahtuma- ja viestintätiimin tapahtumaryhmä sai vahvistusta kolmesta uudesta tekijästä: Antti Takalosta, Päivi Sulosesta ja Eeva Ojalasta.

Takalolle kuuluvat tapahtumaryhmässä Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen projektikoordinaattorin työt. Takalo tähdentää, että hän ei varsinaisesti osallistu tapahtumatuottamiseen vaan innovaatiotestaukseen. 

”Tapahtumat voivat antaa meille kestävään tuotantoon liittyviä haasteita ja me haemme niihin ratkaisuehdotuksia järjestöiltä ja yrityksiltä, mahdollistamme ja rahoitamme”, kertoo Takalo.

Hän on toiminut aiemmin Oulun kaupungin projekti- ja hanketehtävissä, erityisesti kehittämistöissä. 

”Olen koko aikuisikäni järjestänyt tapahtumia ja ollut mukana musiikkimaailmassa, soitan myös itse. Minua tapahtumissa kiinnostaa niiden nostattama yhteisöllisyyden tunne. Festarikävijöille syntyy tapahtumasta tunnekokemus ja siitä voi syntyä myös halu muuttaa kaupunkiin.” 

Takalo nostaa mielellään esiin pienempiä kaupunkitapahtumia kuten Hässäkkäpäivät, joka on isoimpia punktapahtumia Suomessa, sekä tänä viikonloppuna koettavan Pikipopin. 

Koin, että täällä on hyvä fiilis ja hyvä tiimi, halusin olla osa sitä.

Päivi Sulonen on tapahtumayksikössä asiantuntijana Oulu Convention Bureaun kokous- ja kongressimarkkinoinnin ja tapahtumamarkkinoinnin tehtävissä.  

”Olen toiminut vuosia Oulun kaupungin konsernihallinnon suhdetoiminnan tiimissä Monetra Oulu Oy:n työntekijänä. Laajennan mielelläni näkökulmaa tapahtumajärjestelyissä rajatusta suhdetoiminnasta tällaisiin kaikkien kaupunkilaisten tapahtumiin”, Sulonen sanoo. 

Eeva Ojala tuli keväällä tapahtumatiimiin Pohjois-Suomen Messuilta. 

”Koin, että täällä on hyvä fiilis ja hyvä tiimi, halusin olla osa sitä. Minua motivoivat suuret kaupunkitapahtumat, olen ollut myös Tiernatorin ja kotiseutumarkkinoiden vastaavana tuottajana.”

Ojalalla on tällä hetkellä työn alla Oulun Päivät tuottajaparinsa Janita Jämsénin kanssa.
Myös Ojala Takalon tapaan korostaa tunnekokemusta tapahtumasta.

”Siksi käyn itse tapahtumissa ja siksi haluan olla järjestämässä niitä muille. Tapahtumat luovat kokijalleen myös vapauden ja yhteenkuuluvuuden tunteita sekä irrottavat arjen pyörteistä”, Ojala kuvailee.

Oulun kaupungin tapahtumaryhmän tehtävä on toimia tapahtumakentän tukena sekä kehittää ja järjestää tapahtumia. Tapahtumaryhmän muut työntekijät ovat tiiminvetäjä ja tuottaja Jarkko Halunen, tuottaja Janita Jämsen, projektipäällikkö Taina Ronkainen sekä kokous- ja kongressiasiantuntija Helena Pikkarainen

Lisäksi tapahtumaryhmään kuuluvat Oulu2026-hankkeet DigiCult, TechArt sekä Kulttuurin elämysoppaat.
 

Lue myös