Talviriehaa, eläimiä, uimahyppyjä, kuperkeikkoja eli vinkkejä talvilomalle – Oulun seudulla riittää puuhaa koko perheelle

Hiihtolomaviikolla Oulun seudulla riittää paljon nähtävää ja tehtävää. Kuva: Mun Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa on erinomaiset puitteet hiihdolle ja luistelulle. Kaupungin ylläpitämiä hiihtolatuja on noin 350 kilometriä. Koulujen ja päiväkotien lähistöille on myös tehty latuja, jotka ovat kaikkien kuntalaisten vapaassa käytössä. Luistelukenttiä Oulussa on kymmenittäin.

Tervahiihto hiihdetään lauantaina 4. maaliskuuta. Lähtöpisteet sijaitsevat Muhoksella, Sankivaarassa ja Hiukkavaarassa, ja maali Ritaharjun koululla. Tervahiihto käyttää latuja välillä Kallioselkä–Sankivaara–Hiukkavaara–Auranmaja–Ritaharjun koulu. Laduilla on opasteita ja osittaisia sulkuja. Hiihtäjien toivotaan käyttävän muita latuverkoston latuja. Tervahiihdon järjestää Oulun Hiihtoseura.

Virpiniemessä puolestaan kisataan lauantaina ja sunnuntaina 11.–12.maaliskuuta. Virpiniemen viiden kilometrin kisalatu on tuolloin vain koirahiihdon SM-kisojen käytössä kello 10–15. Kisat järjestää Oulun palveluskoirayhdistys.

Pärskintää altaassa

Ouluhallilla pidetään maksuton perhekuperkeikkaa maanantaina ja tiistaina 6.–7. maaliskuuta kello 10–14. Perhekuperkeikassa on lapsille vapaata toimintaa, leluja ja liikuntavälineiden käyttöä vanhempien valvonnassa. Perhekuperkeikkoihin ei ole ennakkoilmoittautumista.  Ylikiimingissä pidetään perhekuperkeikka sunnuntaina 5. maaliskuuta kello 15–17 yhteistyössä Ylikiimingin Nuijamiesten kanssa. Ylikiimingin kuperkeikkaan on perhemaksu 2 euroa. Maksu käteisellä.

Oulun uimahallilla Raksilassa on mahdollisuus uimahyppyihin tavallista enemmän hiihtolomaviikon kunniaksi. Hyppimään pääsee maanantaista perjantaihin kello 12.30–13.30 kaikilta tasoilta. Lisäksi hyppimään pääsee normaaleilla ajoilla eli maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 18–18.30 kaikilta tasoilta, tiistaina ja torstaina kello 17.30–18.30 ykkösen ponnahduslaudalta sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 12.30–13.30.

Talviriehaa ja liikuntaratoja

Ylikiimingin kentällä pidetään luistelutapahtuma tiistaina 7. maaliskuuta kello 18–20. Tapahtumassa on toimintaratoja, luistelukisoja, musiikkiliikuntaa, palkintoja ja kaakaotarjoilu. Tapahtuma on maksuton.

Kiimingin Syke-talolla järjestetään aikuisille Inbody-kehonkoostumusmittauksia tiistaina 7. maaliskuuta kello 10–16. Testin hinta 5,50 euroa. Maksa maksu etukäteen asiointipisteelle, joka sijaitsee samassa talossa kirjaston vieressä.

Koko perheen Talvirieha Oulun liikennepuistossa tiistaina 7. maaliskuuta kello 10–14. Talviriehassa on luvassa mukavaa yhteistä tekemistä, ja 200 ensimmäiselle on tarjolla pientä purtavaa. Grilleissä on tulet, joten Talviriehaan voi ottaa myös omat eväät mukaan ja vaikka paistaa makkaraa. Tapahtuman pakkasraja on -12, myöskään vesisateella tapahtumaa ei järjestä.

Ajantasainen tieto latujen ja luistelukenttien kunnossapidosta löytyy kunnossapidon seurantajärjestelmästä.

Dinosauruksia ja muita eläimiä

Kirjastojen aukioloajoissa on poikkeuksia talvilomaviikolla. Aseman kirjasto on suljettu, ja Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoja voi käyttää vain omatoimisesti. Muut kirjastot ovat auki normaalisti. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Kirjastojen aukioloajat voi tarkistaa kirjaston verkkosivuilta.

Pohjois-Pohjanmaan museon Leikkilä-tila on sisustettu leikkimistä varten. Näyttelyssä voi tehdä aikamatkan vuosisatojen vaihteeseen ja kuvitella olevansa sen ajan lapsi sen aikaisine leikkikaluineen. Näyttely on toiminnallinen, eli kävijä pääsee itse touhuamaan ja leikkimään. Museossa on Leikkilän lisäksi myös perusnäyttelyt. Museo on avoinna talvilomaviikolla joka päivä kello 10–17, ja sinne on vapaa pääsy.

Uusi Eläinten jäljillä -näyttely Tiedekeskus Tietomaassa johdattaa tutustumaan Oulun seudun luontoon ja sen lajien kiehtovaan maailmaan. Tässä Oulun kaupungin ja Oulun yliopiston toteuttamassa näyttelyssä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla tiedekeskuksen toiminnallisuus ja eläinmuseon kokoelmat. Toiminnallisessa näyttelyssä vierailija pääsee kokemaan elämyksiä kaikilla aisteillaan. Tietomaa on avoinna talvilomaviikolla joka päivä klo 10–18. Tietomaahan on sisäänpääsymaksu.

Tiedekeskus Tietomaa on avannut SuperParkiin Limingantulliin suuren Dinosauria-näyttelyn. Näyttely sisältää parikymmentä liikkuvaa dinosaurushahmoa. Dinosauria on avoinna talvilomaviikolla joka päivä klo 11-18. Dinosauriaan on sisäänpääsymaksu.

Lisää menovinkkejä talvilomaviikolle löytyy Fiilis-sivulta.