Talot kertovat -luentosarjassa vuorossa historiallinen Aleksinkulma

Aleksinkulma on menossa piakkoin remonttiin. Kuva: Esa Eirola / arkisto

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oululaisille tuttuja taloja syvemmin esittelevässä Talot kertovat -luentosarjassa esitellään torstaina 4. huhtikuuta Aleksinkulman rakennushistoriaa 1800-luvun lopulta nykypäivään.

Talot kertovat -tapahtumasarjan luennolla esitellään Oulun keskustan historiallisella alueella sijaitsevan Aleksinkulman historiaa. Vuonna 1884 valmistunut rakennus toimii tällä hetkellä Oulun kaupungin yhteisötilana.

Aleksinkulma on alun perin rakennettu kauppakartanoksi, ja päärakennus on yhdistetty piharakennukseen 1970-luvulla. Näin syntyi nykyinen rakennus. Naapurikortteleissa sijaitsee useita kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia, kuten entinen Suomen Pankki, kulttuuritalo Valve ja Byströmin talo.

Aleksinkulman esittely pohjautuu sen rakennushistorian selvittämiseen. Arkkitehti Miika Rankinen esittelee Aleksinkulman Ympäristötalolla (Solistinkatu 2) torstaina 4.4. kello 18 alkavassa tilaisuudessa.

Kaupunki teettää rakennushistoriaselvityksiä esimerkiksi silloin, kun rakennuksessa alkaa perusparannus, kuten Aleksinkulmassa piakkoin. Näissä selvityksissä kerrotaan niin rakennuksen synnystä kuin sen arkkitehtuurista.

Talot kertovat -tapahtumasarjan tilaisuudet ovat kaikille avoimia, ja niitä järjestetään noin kahden kuukauden välein. Esittelyt pohjautuvat talojen rakennushistorian selvittämiseen.