Talo täynnä taidetta -tapahtuma kokoaa jälleen yhteen paikallisten taiteilijoiden töitä

Hallituskadun taidemyyntinäyttely on täynnä teoksia lattiasta kattoon. Kuva viime vuoden tapahtumasta. Kuva: Sanja-Kaisa Nuortimo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n jo perinteinen taidemyyntinäyttely Talo täynnä taidetta alkaa keskiviikkona 28. helmikuuta. Nyt seitsemännen kerran järjestettävässä myyntinäyttelyssä on esillä noin 80:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuvataiteilijan töitä.

Oulun Taiteilijaseuran taidemyyntitapahtuma täyttää neljän viikon ajan Galleria 5:n, ARTtilan, Pimenton ja ARTo Taidelainaamo ja -myymälän lattiasta kattoon muun muassa maalauksilla, veistoksilla, grafiikalla ja valokuvilla. Tapahtumaan osallistuu noin 80 Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuvataiteilijaa. Esillä on satojen teosten valikoima.

Suuren suosion saavuttanut Talo täynnä taidetta -tapahtuma järjestetään nyt seitsemännen kerran. Näyttely on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä näin laajasti teoksia alueen taiteilijoilta yhdellä kertaa. Teokset voi ostaa tai lainata heti mukaan.

Oulun Taiteilijaseura -63 ry. haluaa taidemyyntinäyttelyllä ja lainaamotoiminnallaan madaltaa kynnystä taiteen ostamiseen sekä esitellä laajan kirjon teoksia alueen taiteilijoilta. Taidelainaus on edullinen ja helppo tapa hankkia taidetta kotiin. Teoslainaamisen etuna on myös mahdollisuus sovittaa taulua kotiin ennen lopullista ostopäätöstä. Taidetta voi lainata myös lyhytaikaiseen käyttöön.

Tapahtuman järjestävä Oulun Taiteilijaseura -63 ry. on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun visuaalisen alan taiteilijoiden etujärjestö. Yhdistys järjestää näyttelytoimintaa Galleria 5:ssä, ARTtilassa ja Pimentossa sekä välittää jäsentaiteilijoiden teoksia ARTo Taidelainaamo ja – myymälässä.

Talo täynnä taidetta 28.2–24.3.2024 Galleria 5, ARTo Taidelainaamo ja -myymälä, ARTtila ja Pimento (Hallituskatu 5). Näyttelyyn on vapaa pääsy. Avajaiset ti 27.2. klo 18–20. Avajaiset ovat kaikille avoimet.