Tallinn Music Weekillä mukana huhtikuussa myös oululaissoundeja

Myös oululainen The Southgates esiintyy Tallinn Music Weekin Oulu2026-klubilla. Kuva: The Southgates

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tallinn Music Weekissä nähdään huhtikuussa 165 showcasekeikkaa 35 maasta. Tapahtumavilinässä nähdään myös oululaisväriä, kun Oulu2026 isännöi suositulla Uus Laine -klubilla perjantaina 5. huhtikuuta seitsemän ajankohtaisen suomalaisbändin illan. Kolmella bändeistä on vahvoja yhteyksiä Ouluun: The Southgates tarjoilee brittivaikutteista indiepoppiaan suoraan Oulusta, ja kaupungilla on roolinsa myös Sophia Mitikun sekä Jesse Heikkisen Iterum Nata -projektin artistipolulla.

Tallinna vietti omaa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuottaan 2011. Yhdeksi tärkeimmistä perinnöistä on osoittautunut valmisteluvuosien aikana perustettu Tallinn Music Week. Tapahtuma on kasvanut pohjoisen Euroopan arvostetuimpiin lukeutuvaksi uuden musiikin ja kaupunkikulttuurin festivaaliksi ja keskeiseksi verkostoitumistapahtumaksi; Tallinnaan kokoontuu keväisin tuhatkunta musiikki- ja luovien alojen ammattilaista ympäri maailmaa.

Oulu2026 on mukana Tallinn Music Weekillä huhtikuun alussa. Tapahtuman osallistujille kerrotaan kulttuuri-ilmastonmuutoksesta ja kutsutaan kokemaan Oulun kulttuuripääkaupunkivuoden monipuolista ohjelmaa.

Kolme oululaista kokoonpanoa

Tallinnan lukuisilla keikkapaikoilla nähdään Tallinn Music Weekin aikana 165 showcasekeikkaa 35 maasta. Tapahtuman kuraattorit ovat valinneet artistit 1640 hakijan joukosta. Tapahtumavilinässä nähdään myös oululaisväriä, kun Oulu2026 isännöi suositulla Uus Laine -klubilla perjantaina 5. huhtikuuta seitsemän ajankohtaisen suomalaisbändin illan.

Kolmella bändeistä on vahvoja yhteyksiä Ouluun: The Southgates tarjoilee brittivaikutteista indiepoppiaan suoraan Oulusta, ja kaupungilla on roolinsa myös Sophia Mitikun sekä Jesse Heikkisen Iterum Nata -projektin artistipolulla.

Oulu2026-illan muina esiintyjinä nähdään tummanpuhuva rock-yhtye Musta Huone, vaihtoehtoisesti jazzahtava Selma Savolainen Horror Vacui, värikäs synthpop-artisti Knife Girl sekä unenomainen pop-kokoonpano Ruissalo Amping.

Tutustu Tallinn Music Weekin ohjelmistoon kokonaisuudessaan täältä Schedule — TMW-sivulta.