Taikasaari-festivaalin ohjelmahaku on käynnistynyt – kiikarissa erityislaatuiset esiintyjät

Ensimmäisen vuoden Taikasaari-festivaalilla yleisön eteen nousi muun muassa itämaisen tanssin yhdistys Yasmine Ry. Kuva: Riika Lantto.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Viime elokuussa Oulun Lammassaari muuttui Taikasaareksi, kun Wadessa Oy:n tapahtumatuottajat Anna Lanas ja Nikolas Pajunen laittoivat ideansa toteen. Tapahtuman esiintyjät ja ohjelmisto pidettiin mysteerinä ja siitä annettiin ennakkotietona vain pieniä pilkahduksia. Oululaiset ottivat uudenlaisen tapahtuman omakseen, ja järjestäjät ovat saaneet paljon kiitosta paikallisen tapahtumatarjonnan elävöittämisestä.

Ensimmäisenä vuonna festivaalin ohjelmisto koostui muun muassa erilaisista tanssiesityksistä, kamppailu-urheilusta ja haarniska-asuisista buhurt-taistelijoista. Yleisöä viihdyttivät myös ennustaja, sanataiteilija, kurkkulaulaja sekä tunnelmalliset ja vauhdikkaat musiikkiartistit.

Tänä vuonna, lauantaina 28. elokuuta, Taikasaari avaa jälleen porttinsa, ja on uusien esiintyjien aika viihdyttää festivaalikansaa. Järjestäjät haluavat tänäkin vuonna nostaa esiin erityisesti paikallisia lahjakkuuksia, ja varsinkin erikoisemmat taidot ja valtavirrasta poikkeavat artistit ovat toivelistan kärjessä.

Viime vuoden esiintyjähaun suosio yllätti tapahtumajärjestäjät.

”Odotimme silloin muutamia viestejä sähköpostiimme, mutta yhteydenottoja tulikin kymmenittäin, ja viesti esiintyjähausta uudenlaiselle festivaalille oli kiirinyt eri puolille Suomeakin”, Pajunen kertoo.

Festivaalin ohjelmistoon voi hakea lomakkeella, joka löytyy Taikasaaren kotisivuilta. Haku päättyy keskiviikkona 22. helmikuuta, ja järjestäjät tekevät valinnat keskiviikkoon 5. huhtikuuta mennessä.

Aki Vähäsarja, taiteilijanimeltään Hämy, esiintyi viime vuonna Taikasaaressa, tarjoillen elektronisia muinaismusiikkielämyksiä. Kuva: Samuel Vielma

Positiivisesti erilainen festari

Tapahtuma on yhden illan kestävä aikuisten oma elämys. Viime vuonna Taikasaarella seikkaillut Anu Huovinen oli tyytyväinen monipuoliseen ohjelmatarjontaan, ja hän aikoo osallistua tapahtumaan uudelleen.

”Oltiin liikkeellä pienellä ystäväporukalla ja tykättiin kyllä siitä, että oli tarjolla jotain uutta ja erilaista. Moni esiintyjä oli sellainen, mistä en ollut koskaan kuullutkaan”, Huovinen kertoo.

Taikasaaren konseptiin kuuluu, että tapahtuma ei julkaise esiintyjiä etukäteen, mutta järjestäjät haluavat tällä kertaa tarjota nouseville tähdille entistä laajemman mahdollisuuden päästä yleisön tietoisuuteen. Tämän vuoksi valintaprosessia tullaan kevään aikana raottamaan sosiaalisessa mediassa.

”Jos hakija on antanut luvan, saatamme näyttää esimerkiksi promovideoita sosiaalisessa mediassa, jolloin hakija saa näkyvyyttä, tulee valituksi Taikasaaren ohjelmistoon tai ei. Saatamme myös kutsua hakijoita promokeikoille yhteistyökumppaneiden tapahtumiin ennen varsinaista Taikasaaren -esiintymistä”, tuottaja Anna Lanas sanoo.

Viime vuonna festivaalilla esiintyjänä olleelle Aki Vähäsarjalle on jäänyt tapahtumasta hyvät muistot. Hämy-nimellä kulkeva artisti yhdistelee taiteessaan kurkkulaulua, muinaissoittimia ja elektronista musiikkia.

”Taikasaari oli erittäin ammattitaitoisesti toteutettu festivaali. Järjestäjät kuuntelivat artistejaan ja heidän toiveitaan, ja muutenkin kommunikaatio oli sujuvaa. Valo-, pyro- ja äänimiehet tekivät mielettömän hyvää työtä ja heidän kanssaan oli helppo suunnitella esitykseen sopivat efektit”, Vähäsarja kehuu.

”Asiakkaat olivat lämminhenkisiä, ja järjestyksenvalvojat sekä baarityöntekijätkin hyväntuulisia, vaikka painoivat pitkää päivää. Kaikki sujui muutenkin hyvässä hengessä”, hän lisää.

Esiintyjähakulomakkeen ja lisätiedot löydät tästä linkistä.

Lue myös