Taikasaari-festivaali toteuttaa yleisön kanssa Lammassaaressa tänä lauantaina taideteoksen, joka julkaistaan Lumo-valofestivaalilla

Tapahtuman tuottajat Nikolas Pajunen (vas.) ja Anna Lanas iloitsevat uuden tapahtuman äärellä – tulossa on jännittäviä hetkiä. Kuva: Henna Saarenketo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Taikasaari-festivaalin järjestäjät Anna Lanas ja Nikolas Pajunen Wadessa Oy:stä kertovat, että tapahtuman päätteeksi on suunnitteilla elämyksellinen hetki yhdessä yleisön kanssa, ja tästä hetkestä taltioidaan useasta elementistä koostuva fyysinen teos. Tämä teos julkistetaan osana Lumo-valofestivaalin ohjelmistoa marraskuussa, minkä jälkeen se siirtyy edelleen seuraavan vuoden Taikasaari-festivaalille osaksi aluesomistusta.

”Näin tämä tapahtuman päättävä loppuhetki jää elämään ikuisesti taideteoksena, tapahtumasta toiseen. Haluamme korostaa yhteenkuuluvuutta, yhdessä juhlimista ja tasa-arvoisuutta kaikkien välillä”, Lanas ja Pajunen avaavat tempauksen taustoja.

”Meille tämä on myös yksi konkreettinen tapa tehdä tapahtumistamme kestäviä. Olemme jo halunneet huolehtia kestävyydestä siten, että käytämme kaikessa paikallisia voimia, emmekä kuljeta tekijöitä tapahtumaan kauempaa. Tämä lopputempaus ja sen ikuistaminen pysyväksi teokseksi on meiltä yhdenlainen kannanotto.”

Ohjelma selviää paikanpäällä

Taikasaari-festivaali on uudenlainen K18-ikärajalla varustettu aikuisten ihmisten tapahtuma, joka järjestetään tulevana lauantaina klo 17-01 toistaiseksi hyvin vähällä käytöllä olevassa Lammassaaressa. Tapahtumasta tekee poikkeuksellisen se, että yleisölle ei avata tarkkoja tietoja esiintyjistä tai muustakaan sisällöstä etukäteen.

Tapahtuma kertoo, että sisältö koostuu lukuisista hyvin eri tyyppisistä esityksistä, jotka muodostavat yhdessä illan mittaan muuttuvan ja kasvavan kaaren. Lammassaaren vehreä luonto tuodaan voimallisesti esiin erityisesti illan hämärtyessä, ja myös esiintymispaikat poikkeavat siitä mihin festivaaleilla on yleensä totuttu.

Väljä ja rento tapahtuma

Tapahtumaan on ensimmäisenä vuonna myynnissä hyvin rajallinen määrä lippuja.

”Haluamme nyt ensimmäisenä vuonna kokeilla miten alue toimii tämän tyyppisessä tapahtumakäytössä. Haluamme olla varmoja, että resurssit riittävät ja yleisö saa toimivat palvelut ja puitteet,” tapahtumaturvallisuuden parissa 20 vuotta työskennellyt Pajunen tähdentää.

”Lisäksi haluamme tämän festivaalin olevan rento, väljä ja mukava. Taikasaareen ei sovellu ihmistungos”, Lanas täydentää.

Lanas ja Pajunen ovat molemmat tehneet työtä keskisuurten ja suurten festivaalien parissa toistakymmentä vuotta. Wadessa Oy on voimakkaasti mukana muun muassa Qstockin ja Lumo-valofestivaalin tuotannoissa.

Lue myös