Suuren kysynnän vuoksi Oulun teatteri jatkoi Taikahuilun esityksiä kuukaudella tammikuussa 2024

Heta Haanperän ohjaama Taikahuilu-ooppera on otettu Oulussa hienosti vastaan. Kuvassa Yön kuningatar eli Marika Hölttä. Kuva: Kati Leinonen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Heta Haanperän ohjaaman Taikahuilun kaikki 15 esitystä tammi-helmikuussa 2023 olivat loppuunmyytyjä ja moni jäi harmillisesti ilman lippuja.

”Taikahuilu löysi oululaiset sydämet. Vaikeiden aikojen jälkeen oululaisten taidelaitosten yhteinen ponnistus on kantanut hedelmää. Katsomo täynnä oopperaa janoavia silmäpareja lämmittää todella teoksen ohjaajaa. Yleisö on tunnistanut teoksen viestin ja on ollut suuressa roolissa luomassa Taikahuilumme taikaa”, ohjaaja Heta Haanperä iloitsee.

Iloa pimeään aikaan

Oulun teatteri päätti vastata kovaan kysyntään eli Taikahuilua esitetään jälleen tammi-helmikuussa 2024 ja näytöksiä on 11. Ensimmäinen näytös on tiistaina 9. tammikuuta ja viimeinen esitys lauantaina 3. helmikuuta.

”Oulun Taikahuilun keskeinen tavoite oli tuoda lämpöä ja iloa oululaiselle katsojalle keskelle pimeää aikaa. Mozartin keveän kekseliäs tapa kertoa tarinaa on osoitus mielikuvituksen ihmeellisestä voimasta. Halusimme jakaa tämän ilon. Yleisössä istuessa tämä vastavuoroinen jakaminen on tuntunut vahvasti ja luonut jotain ainutkertaista jokaisesta esityksestämme”, Haanperä kuvailee.

Taikahuilun solisteina nähdään samat laulajat eli muun muassa Tuomas Miettola, Johanna Isokoski, Marika Hölttä, Tomi Punkeri, Sadelilja Larimo ja Aki Alamikkotervo. Taikahuilun orkesterina on Oulu Sinfonia ja kuoroina Oulun Kamarikuoro sekä Cassiopeia. Kapellimestareina vuorottelevat Rumon Gamba ja Erkki Lasonpalo.

Liput Taikahuilun vuoden 2024 esityksiin tulivat myyntiin perjantaina 24. helmikuuta teatterin lippukassalla ja verkkokaupoissa.