Suomen ensimmäinen hävikkiruokafestivaali Oulussa elokuussa Prunnitorilla

Prunnitori taipuu musiikin lisäksi myös ruokafestivaalin järjestämiseen. Elokuun loppupuolella on luvassa hävikkiruokafestivaalin historiallinen avaus Oulussa. Kuva: Mun Oulu

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ravintolakorttelin piha-alue täyttyy nolla- tai vähähävikkisestä ruoasta ja juomasta, tuoreiden raaka-aineiden kauppiaista, kokkausnäytöksistä, paneelikeskusteluista ja kulttuuriesityksistä.

Mukana tulee olemaan laaja joukko toimijoita yrityksistä ravintolaoppilaitoksiin, Oulun kaupungin toimijoista ympäristöjärjestöihin ja ravintoloihin. Tapahtuma on ilmainen ja koko perheelle sopiva, ja ohjelma rakentuu kesän aikana valmiiksi.

Hävikkiruokafestivaali-idean äiti on kaikkien kolmen ravintolan ravintoloitsija Anne Mikkola.

”Kyseessä on pitkäaikainen haaveeni, joka on nyt mahdollinen yhteistyön kautta”, hän iloitsee.

Dodo ja Mikkola aloittivat hävikkiruokaa koskevan yhteistyön jo viime lokakuussa, jolloin ravintola Tubassa järjestettiin hävikkiruokalounas ja -keskustelu.

Lippulaivatapahtumaa odotetaan

Tapahtuma on osa Dodon kaksivuotista, Ruokaviraston tukemaa Kaikki Käyttöön -hävikkiruokahanketta, josta se on myös saanut nimensä. Hanke haluaa edistää uudenlaista, hävikkiruokaan, ruokahävikin ehkäisemiseen ja ruoan resurssitehokkuuteen liittyvää keskustelua ja ruoan yhteisöllisyyttä.

”Uskon, että Kaikki Käyttöön -festivaalista tulee upea, hankkeemme viimeisen puolivuotisen kruunaava lippulaivatapahtuma, joka tarjoaa tietoa, kohtaamisia ja ennen kaikkea ruokaelämyksiä”, toteaa Dodo ry:n hankepäällikkö Minna Sumelius.

Sumelius ja Mikkola kannustavat kaikenlaisia hävikkiruokatoimijoita,  kuten ravintoloita, ruoan alkutuottajia, järjestöjä, kunnallisia toimijoita ja ravintola-alan oppilaitoksia tulemaan rohkeasti tapahtumaan mukaan näytteilleasettajiksi, ohjelman järjestäjiksi ja myymään ruokaa.

Lue myös