Seoul-u Stage & Fest -tapahtuma johdattaa korealaisen pop-tanssin ja kulttuurin äärelle

Back Pain Crew esiintyy tapahtuman virallisilla jatkoilla Basso klubilla. Kuva: Joona Aartola

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kpop on vallannut Oulussa jo yli 80 tanssijan sydämen. Kyseessä on laji, jossa opetellaan korealaisten bändien esittämiä tansseja.

”Musiikissa ei ole kyse siitä, että bändi seisoo lavalla ja soittaa, vaan jokainen jäsen on myös erittäin taitava tanssija”, kertoo Kpopdanceoulun yrittäjä ja tanssinopettaja Joona Aartola.

”Lähes jokaiseen biisiin on tehty oma koreografia, joita me lajin harrastajat opettelemme”, hän jatkaa.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään Kpop Dance Cover -kilpailu, jossa eri ryhmät esittävät opettelemiaan kappaleita. Tuomarit tulevat kiinnittämään huomiota erityisesti ilmasuun , asuihin ja ilmeisiin.

”Perinteisemmistä tanssikisoista tämä eroaa siten, että arvioidaan, kuinka hyvin on pystytty imitoimaan alkuperäistä koreografiaa”, kertoo tapahtuman toinen tuottaja Olivia Eklund.

Aasialainen kulttuuri tutuksi

Tapahtumaidean takana ovat Olivia Eklund ja Senni Pohjanen, jotka molemmat tanssivat Aartolan johtamassa Backpain Crew -ryhmässä. Naiset toivovat ihmisten tulevan rohkeasti tutustumaan aasialaisen kulttuurin eri ilmentymiin.

”Festin yhteydessä on manganurkkaus, jossa pääsee tutustumaan sarjakuviin ja piirtämään. Lisäksi löytyy taidekuja aasialaiseen kulttuuriin liittyen”, Eklund kertoo,

”Erikoisuutena on mahdollisuus testata boba teetä, joka on kylmää teetä missä on tapiokahelmiä”, hän jatkaa.

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimiva Oulun elokuvakeskus järjestää yhden näytöksen Parasite-elokuvasta. Valveen tiloista löytyy myös onnenpyörä, johon muun muassa paikalliset yritykset ovat lahjoittaneet palkintoja.

Valveen aulatiloissa olevat aktiviteetit ovat kaikille ilmaisia. Tanssikilpailu sekä workshopit puolestaan ovat maksullisia.

”Jos tanssiminen kiinnostaa, kannattaa osallistua tuomareiden pitämiin tanssi workshopeihin”, Eklund rohkaisee.

”Kpopia voivat harrastaa kaikenikäiset. Toivon, että tapahtuman myötä lajista kiinnostuneet löytävät helpommin harrastuksen pariin”, jatkaa Aartola.

Koko perheen Seoul-u Fest & Stage Valveella lauantaina 20. elokuuta klo 11.00–20.45.Tapahtuman viralliset jatkot Basso klubilla (K18).

Lue myös