Sateenkaarijärjestöille toimisto keskeiselle paikalle Ouluun

Uusi toimisto avataan kesäkuussa Pakkahuoneenkadulle lähelle Rotuaarin lavaa. Kuva: Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Valtakunnallinen transnaisten järjestö Transfeminiinit ry avaa yhteistyössä Oulu Pride ry ja Oulun SETA ry kanssa toimipisteen ja yhteistoimiston Oulun keskustaan aivan Rotuaarin läheisyyteen.

Toimipisteessä tullaan järjestämään psykososiaalista vertaistukea yksilöille ja ryhmille, joille on kasvava tarve, erityisesti sukupuolivähemmistöjen osalta. Siellä tulee sijaitsemaan myös oululaisten järjestöjen toimisto sekä Transfeminiinit ry Pohjois-Suomen aluetoimisto.

”Toimisto keskellä kaupunkia, lähellä Kaupungintalo-pysäkkiä, joka on bussiliikenteen keskeinen pysäkki, mahdollistaa hyvän saavutettavuuden palveluihimme”, toteaa Oulun SETA ry puheenjohtaja Susanna Kemi.

”Oulu Priden käytännön järjestelyjen kannalta on tärkeää, että toimisto on keskeisellä paikalla kaupungissa ja siellä voi myös järjestää tähän liittyviä palavereita”, toteaa Oulu Pride ry puheenjohtaja Minna Pallari.

”Psykososiaalisia vertaistukiryhmätoimintaamme varten, on oleellista olla läsnä myös Pohjois-Suomessa helposti saavutettavassa paikassa, ryhmätapaamisia varten on asiakkaiden pitänyt matkustaa tähän saakka aina Tampereelle osallistumaan vastaaviin ryhmiin”, toteaa Transfeminiinit ry toiminnanjohtaja Tanja von Knorring.

Uusi toimisto sijaitsee 20 metriä Oulun keskusaukiolta ja Kirkkokadun Rotuaarilta, osoitteessa Pakkahuoneenkatu 12, 4 krs, 90100 Oulu. Toimistoon muutetaan 1.6.2023 alkaen, ja tulevista avajaisista ilmoitetaan erikseen.

Sateenkaarijärjestöt:

  • Transfeminiinit ry on Stea-valtionapua saava kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö, joka ylläpitää merkittävää psykososiaalista vertaistukipalvelua, antaa kohderyhmälleen oikeudellista neuvontaa ja kouluttaa myös sukupuoli-identiteettiä ja seksuaalista suuntautumista koskevissa asioissa.
  • Oulun SETA ry on kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoite on edistää kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, ja joka ylläpitää merkittävä paikallista vertaistukiryhmäpalvelua.
  • Oulu Pride ry on syksyllä 2018 perustettu yhdistys, joka organisoi Oulu Pride -tapahtuma­viikon. Yhdistyksen tarkoitus on edistää ihmis­oikeuksien toteutumista ja työskennellä kaikille tasa-arvoisen ja yhden­vertaisen Oulun puolesta. Pride-aatteen mukaisesti juhlistamme ihmisyyden moninaisuutta sekä lisäämme tietoutta seksuaali- ja sukupuoli­­vähemmistöistä.