Saara Aalto päättää Enkeleitä-joulukiertueensa Ouluun – mukana Rajakylän 4. musiikkiluokan kuoro

Ei pelkästään joululauluja, vaan Saara Aalto tarjoaa joulukonserttiin osallistuville vielä kaupan päälle liput maaliskuussa järjestettävään Saara Aalto loves Musicals -online-konserttiin. Kuva: Ville Paasimaa

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulunsalosta kotoisin oleva Saara Aalto, 36, aloitti joulukiertueensa 30. marraskuuta Lahdesta ja päättää sen 20. joulukuuta Oulun tuomiokirkkoon. Kuudellatoista paikkakunnalla vierailevan kiertueen konserteissa annetaan jälleen myös ääni lapsille, ja niinpä jokaisessa konsertissa on mukana vierailemassa myös paikallinen lapsikuoro.

Lisäksi jokainen joulukonserttiin lipun ostanut saa kaupan päälle lipun myös 24. maaliskuuta 2024 järjestettävään Saara Aalto loves Musicals -online-konserttiin.

Lapsikuoroista koskettavuutta

Tämän vuoden esiintymisistä taukoa pitäneen Aallon Enkeleitä-joulukiertueella kuullaan joululauluja Suomesta ja muualta maailmasta Saaran ja muusikoiden sekä paikallisten lapsikuorojen tulkitsemana.

”Olen iloinen, että Enkeleitä-joulukiertueesta on muodostumassa jo perinne.  Viime vuosi ylitti odotukset ja mukana olleet lapsikuorot toivat konserttiin uudenlaista koskettavuutta ja merkitystä, joten halusin jatkaa yhteistyötä paikallisten lapsikuorojen myös tänä vuonna,” Saara Aalto toteaa.

”Toivon, että mahdollisuus esiintyä täydelle salille ammattimaisessa konsertissa antaa kipinää jatkaa musiikkiharrastusta. Osan kohdalla ehkä jopa ammattiin saakka.”

Positiivista palautetta

Hän sai viime vuonna kiitosta yleisöltä tästä yhteistyöstä, eikä kuivin silmin konserttia kuulemma pystynyt kuuntelemaan.

”Tänä vuonna odotan kiertuetta erityisen paljon, sillä olen pitänyt esiintymistaukoa tämän vuoden”, Aalto riemuitsee.

Myös kuorolaiset ovat innoissaan päästessään Saara Aallon konserttiesiintyjiksi.

”On todella mukavaa ja jännittävää olla mukana. Tuntuu kivalta, koska Saara on oikea laulaja ja vielä kuuluisa,” kuorolaiset kommentoivat.

”On tärkeää, että paikallisia lapsikuoroja otetaan mukaan konserttiin. Se on lapsille hieno kokemus tehdä yhteistyötä eri musiikin ammattilaisten kanssa”, sanoo kuorolaisia edustava Mirja Pohjosenperä.

Konserteissa Saaraa säestävät Riku Kantola (koskettimet), Saku Maristo (piano) ja Lotta-Maria Heiskanen (viulu).

Saara Aalto – Enkeleitä, 20.12. Oulun tuomiokirkko, Oulu / Rajakylän 4. musiikkiluokan kuoro, konsertit alkavat klo 19.00. Liput Ticketmaster.