Saara Aallon joulukiertue tulee myös Ouluun – Tuomiokirkon konsertti tehdään yhdessä paikallisten kuorojen kanssa

Oulunsalossa varttunut Saara Aalto on tehnyt uransa aikana useita joulukiertueita. Tällä kertaa Oulussa ovat mukana kuorot Fröökynät ja Lauluflikat. Kuva: Ville Paul Paasimaa

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Saara Aallon Enkeleitä-joulukiertue kiertää Suomea joulukuussa 2022. Savonlinnan tuomiokirkosta 1.joulukuuta käynnistyvällä ja Kalajoen kirkkoon 22. joulukuuta päättyvällä kiertueella kuullaan joululauluja meiltä ja muualta maailmasta.

Oulussa Aalto esiintyy kahden kuoron tuella 20. joulukuuta. Fröökynät on Saara Aallolle entuudestaan tuttu, sillä hänen laulajan uransa lähti samasta kuorosta.

”Oma kuorolaulamiseni alkoi Oulun Fröökynöistä, jossa aloitin 10-vuotiaana. Näistä vuosista on minulle jäänyt ihan todella mahtavat muistot, sillä kuoron kanssa koin muun muassa ensimmäiset laulukeikat, opin laulamaan eri kielillä ja eri ohjelmistoa”, hän kertoo.

”Mieleen on jäänyt paljon muistoja kuoroleireiltä ja eri esiintymisistä. Kerran esiinnyimme muun muassa Martti Ahtisaarelle. Se mikä olen laulajana nyt, on kaikki lähtenyt Oulun Fröökynöistä.”

Hänellä onkin sydämessään erityinen paikka kuorolaululle.

”Tiedän, miltä tuntuu, kun pääsee kuoron kanssa tekemään hienoja konsertteja ja projekteja. Miten paljon ne innostavat ja nuorta laulajaa. Minulle on todella merkityksellistä saada tälle kiertueelle mukaan paikallisia lapsikuoroja, joille voin tarjota upean kokemuksen ammattiproduktiossa. Oulun Fröökynät on tietenkin vielä aivan erityinen kuoro minulle”, Aalto kertoo.

Oulun konsertissa Saara Aallon kanssa lavalla nähdään nuorisokuoro Oulun Fröökynöiden lisäksi paikallinen lapsikuoro Lauluflikat. Kuoroja johtaa Ahti Sepp.

Hyväntekeväisyyskampanja

Enkeleitä-kiertueella Saaran ja paikallisten lapsikuorojen lisäksi lavalle nousee kolmihenkinen muusikkoryhmä. Enkeleitä-kiertue jatkaa Saara Aallon tänä vuonna julkaistun This World -singlen kanssa lanseeraamaa hyväntekeväisyyskampanjaa, jossa autetaan sodista ja kriiseistä kärsiviä lapsia ympäri maailmaa.

Seitsemällätoista paikkakunnalla vierailevan kiertueen jokaisesta ostetusta lipusta lahjoitetaan 50 senttiä Pelastakaa Lapset ry:lle tukemaan sodista kärsiviä lapsia ympäri maailmaa.

Saara Aalto Enkeleitä-joulukiertue 20.12. Oulun Tuomiokirkossa.

Lisätietoja kiertueesta tästä linkistä.