Runoutta espanjalaisittain Pekurin kirjastossa – tapahtuma kuuluu Yhdenvertainen Oulu2026 -ohjelmistoon

Perulainen runoilija, kulttuurituottaja ja kääntäjä Roxana Crisólogo Correa lausuu runoja torstaina 29.2. klo 17.00 Pekurin kirjastossa.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yhdenvertainen Oulu2026, Oulun espanjankieliset ry ja Oulun pääkirjasto järjestävät yhteistyössä runonlukutapahtuman torstaina 29. helmikuuta Pekurin kirjastossa. Tilaisuus kantaa nimeä Eläminen ja luominen monikielisessä maailmassa.

Runoja on lukemassa Helsingissä asuva, perulainen runoilija, kulttuurituottaja ja kääntäjä Roxana Crisólogo Correa.

Hänen kanssaan on tarkoitus jakaa runoutta ja keskustella kielellisen moninaisuuden tärkeydestä, sekä vähemmistökielten asemasta nyky-Suomessa. Tapahtuma järjestetään suomeksi ja espanjaksi, runot luetaan espanjaksi ja tuettuna suomeksi. Osa tapahtumasta tulkataan suomeksi.

Tilaisuus on osa Satakielikuukauden juhlavuotta 2024. Satakielikuukausi on äidinkieltä ja kielellistä moninaisuutta juhliva jakso, jota vietetään Kansainvälisen äidinkielen päivän 21. helmikuuta ja Maailman runouden päivän 21. maaliskuuta välissä.

Tilaisuuden tavoitteena on jakaa tietoa Oulun espanjankieliset -yhdistyksestä runouden avulla ja tuoda esille espanjan kielen ja espanjankielisten maiden merkittävyyttä. Tapahtumalla on tarkoitus tuoda näkyvyyttä myös Oulu2026:lle eli Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodelle.

Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Oulussa, ja tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Kirjastotapahtuman jälkeen Roxanan kanssa juodaan kahvit Aleksinkulmassa alkaen klo 18.15.

Eläminen ja luominen monikielisessä maailmassa -tapahtuma torstaina 29.2. klo 17.00 Pekurin kirjastossa.