Raksilan kaduilla tunnelmoidaan oululaistaustaisen kirjailija Johanna Hulkon kanssa kävelyretkellä

Lumotut sanat -sanataidefestivaali järjestää torstaina Kirjallisen kävelyretken Raksilaan. Kuva: Sirpa Tarkkinen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Sanataidefestivaalin taiteellinen johtaja Anna Anttonen iloitsee, että tänä vuonna festivaalilla voidaan tarjota ulkoretki, joka perustuu vastajulkaistuun oululaislähtöisen kirjailijan teokseen. 

”Raksila on kirjailija Johanna Hulkolle edelleen ajankohtainen paikka, sillä hänen vanhempansa asuvat siellä kirjailijan lapsuudenkodissa. Hulkko on myös omien sanojensa mukaan sellainen kirjailija, jolle tapahtumapaikat ovat merkityksellisiä kirjoittamisessa”, Anttonen kertoo. 

Hän myös mainitsee hauskasta yhteensattumasta: Raksilan asukasyhdistyskin oli ajatellut jollain tavalla nostavansa tätä uutta kirjaa. 

Raksilan-retken aikana Hulkko myös kertoo kirjailijan työstään ja asukasyhdistys järjestää osallistujille kahvituksen. 

Sekä kuvittaja Sanna Pelliccioni että kirjailija Johanna Hulkko ovat molemmat asuneet Raksilassa. 

Kirjallisia kävelyretkiä on luvassa lisää. Toukokuun viimeisenä sunnuntaina niitä järjestetään kaksi ja silloin lähdetään matkaan Ainolan puistosta Piparkakkutalolta. Tuona sunnuntaina reitillä huomioidaan luontoa eri aistein. Nukketeatteritaiteilija Elina Lajusen ja Laura Hallantien sekä kirjailija Reetta Niemelän ohjaamat kävelyt pohjaavat Niemelän ja kuvittaja Emmi Jormalaisen Pieneen kuljeskelukirjaan

Raksilan katoilta kirjailijaksi – kävelyretki kirjailija Johanna Hulkon seurassa torstaina 5. toukokuuta klo 18.30 alkaen. Lähtö Impolan kaupalta Puistikkokadun ja Puutarhakadun kulmasta. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumisia. Jos sää on torstaina todella huono, kirjailijavierailu järjestetään Impolan kaupassa samana kellonaikana. 
 

Lue myös