Rajakylässä juhlistetaan uuden Oulu2026-muraalin valmistujaisia maanantaina

Taiteilija on paikan päällä 3. lokakuuta kertomassa muraalin tekemisestä Rajakylään. Kuva: Mika Friman/Oulun taidemuseo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Muraalin sijaintiin ja tarinaan vaikuttivat oululaiset. Paikka valittiin yleisöäänestyksellä ja äänestyksen voitti Rajakylä. Yleisöäänestykseen osallistuneet saivat äänestyksen yhteydessä kertoa myös asuinalueeseen liittyviä muistoja ja tarinoita.

Teoksen tehnyt kuvataiteilija Eloise Gillow valittiin 530 hakijan joukosta muraalin taiteilijaksi globaalissa portfoliohaussa. Elokuussa Gillow tutustui Rajakylään ja rajakyläläisiin.

”Euroopan kulttuuripääkaupungin toiminnassa on kyse eurooppalaisesta yhteistyöstä, joten muraali on siitä hieno esimerkki. Oulu2026-kulttuuriohjelma halutaan tuoda lähelle asukkaita ja saada taide ja kulttuuri osaksi arkea. Muraali tuo taiteen katukuvaamme”, toteaa Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Juhla on erityisesti Rajakylän asukkaille, mutta kaikki ovat tervetulleita. Kuvataiteilija Eloise Gillow on paikalla kertomassa työskentelystään ja kokemuksistaan asumisesta Oulussa. Tilaisuudessa ovat paikalla taiteilija lisäksi toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen ja Upeartin taiteellinen johtaja Jorgos Fanaris.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

 

 

 

 

 

 

Lue myös