Radio Pooki palkittiin vuoden radioksi – suosion takana sukupolvia ylittävä ”ainainen laiturinnokka- ja mummolafiilis”

Tänä vuonna RadioGaala järjestettiin jälleen Helsingin Messukeskuksessa. Radio Pookin juontajat riemukkaasti juhlivat perjantai-illan gaalavoittoa. Kuva: Juho Kuva.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Markus Raifi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Raahelais-oululainen radiokanava Pooki on voittanut Vuoden radio –palkinnon. Perjantaina 12. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa pidetyssä RadioGaalassa jaettiin palkintoja Suomen parhaimmille radiojuontajille, -kanaville ja -ohjelmille. Radio Pooki juhlii gaalavoiton lisäksi myös lähestyvää 35 vuoden vuosipäiväänsä.

Iskelmä- ja tanssimusiikista tunnettu Radio Pooki oli tämän vuoden RadioGaala-tuomariston suosikkeja. Vuodesta 1989 saakka paikallisradiona toiminut raahelais-oululainen Pooki on merkittävästi kasvanut suosiossa vuosien varrella. Pookin ohella palkittiin myös Radio Pori, joka valittiin vuoden paikalliseksi radioksi.

Aikaisempina vuosina Pooki on myös valittu vuoden paikallisradioksi vuosina 2017, 2019 ja 2020. Edellisen kerran Vuoden radio –palkinto ansaittiin vuonna 2005. Radiokanava aloitti laajennustoimet vuonna 2020, jolloin pitkään jatkunut paikallistoiminta laajentui valtakunnalliseksi.

Vuoden radio –palkinto on ansiokkaan ja menestyksekkään ryhmäkokoonpanon merkkipaalu. Vastaavasti myös yksitäisille menestystarinoille jaettiin palkintoja, kuten NRJ:n Niko Saariselle ja NRJ Aamu –ohjelmalle. Pookille gaalavoitto tuli yllätyksenä, mutta he vastaanottivat palkintonsa nöyrästi ja innolla.

”Olimme erittäin ylpeitä sen jälkeen, kun kuulimme mitä tuomaristo sanoi. He olivat nähneet kaiken sen, mitä olimme vuoden aikana tehneet kotimaisen tanssimusiikin parissa. Vuoden radio –palkinnossa kiteytyvät ja yhdistyvät koko kanavan tekeminen, eivätkä pelkästään yksittäiset juontajat”, tunnelmoi Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki.

Laajentuminen Etelä-Suomeen

Pookin kuuntelijatulokset kertovat sen valtakunnallisesta menestyksestä. Viime vuoden viikkotavoittavuus ja kaupallisen kanavaosuuden menestykset kertovat radiokanavan suuresta suosiosta ympäri Suomea.

”Laajentuminen on tapahtunut asteittain 2020 loppuvuodesta saakka. Silloin me laajennuimme Etelä-Suomeen ja siitä sitten vähitellen kasvoimme. Viimeisimmät laajennukset tehtiin viime vuoden aikana”, kertoo Kuki.

Radiokanavan suosio on osoitus siitä, että kotoperäiselle iskelmämusiikille on kysyntää. Pooki on toiminnallaan tavoittanut myös nuorempia sukupolvia. Esimerkiksi vuoden 2023 RadioGaalassa Pooki voitti kunniamaininnan vuoden radiopromootiosta Weekend Festivaalien mökkisimulaattoristaan.

”Suurin vetovoima radiokanavassamme on tietynlainen kotoisuus ja sukupolvet ylittävä ainainen laiturinnokka- ja mummolafiilis. Se puree todellakin myös nuorempaan polveen. Tuo musiikki on tosi suosittua ja meillä on siinä iso paikka, kun ollaan soittamassa nämä Kari Tapiot aina paikallisiin tanssiorkestereihin asti. Kotoisuus, leppoisuus ja kiireettömyys – nämä tunnelmat tarttuvat ihmisiin”, perustelee Kuki.

Tietoa tämän vuoden RadioGaalasta ja sen voittajista löytyy heidän nettisivuiltaan.