Positiiviselle anarkialle annetaan tilaa – Kalevauvasta värikkäämpään Ouluun

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Positiivinen anarkia on siirtämässä oululaista outoutta mukavalla tavalla sanoista teoiksi.

”Maailmaan mahtuu puhetta, mutta pelkkä puhe on pukeille – hyvät teot ovat timanttia. Kun otamme kaiken pinnan alla kuplivan oululaisen taidon ja energian käyttöön, voimme yhdessä tehdä Oulusta asteen verran upeamman paikan”, sanoo yhteyspäällikkö Hanna Mattila BusinessOulun viestinnän ja markkinoinnin yksiköstä.

Väriäkin Ouluun mahtuu

BusinessOulun uuden Positiivinen anarkia -kampanjan ensimmäiset teot ja tempaukset ovat jo ilahduttaneet kevään aikana oululaisia. Katsaus kaupungin kattojen ylle sen jo kertoo; värit ovat valtaamassa Oulun.

Rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevan Asemantorni-talon kattokerrokseen ilmestyi talvella töhry, joka sai väistyä ilahduttavamman taiteen tieltä. Pyöräilyteemaisen värikkään taideteoksen on tehtaillut Timo Tyynismaa.

Tulevaisuudessakin Oulusta löytyy väriä, sillä Euroopan kulttuuripääkaupunkiin toteutetaan kaupunkilaisten ehdotusten pohjalta viisi uutta muraalia. Ensimmäinen teos maalataan Rajakylään.

Myös sanojen saralla on tapahtunut. Kalevauva.fi kertoo uudessa Oulu-kappaleessaan kansan syvien rivien näkemyksiä kaupungista ja piipahti selvittämässä, pitävätkö kappaleeseen pilke silmäkulmassa keskustelupalstoilta kootut huomiot miten hyvin paikkansa.

”Kun puhumme arjessa kotikaupungistamme hyvää, muutkaan eivät voi olla huomaamatta sen hyviä puolia. Positiivista anarkiaa on myös se, että osaa nauraa itselleen”, Mattila lisää.

Arkinen hyvä tapetille

Jo tehtyihin tekoihin voi tutustua osoitteessa Oulu.com. Samalla sinne voi jättää ideoita konkreettisista teoista, joilla Oulu muuttuisi asteen verran mahtavammaksi. Samalla voi myös ilmiantaa henkilön tai tahon, joka jo levittää hyvää mieltä pienin teoin kaupungissa.

Millaisia Oulua rikastuttavia asioita tapahtuu pinnan alla? Parhaat ideat ja ilmiannot pääsevät myöhemmin esille somessa ja verkkosivuilla.

Lisätietoja oulu.com/positiivinen-anarkia.