Pohjoispohjalaisista taiteilijoista koulutetaan kulttuurin elämysoppaita 

Oulussa on tarjolla koulutusta taiteilijoille, jotka haluavat luoda alueelle uusia elämyksellisiä kulttuurimatkailutuotteita ja lisätä liiketoiminta- ja markkinointiviestintätaitojaan.  Kuva: Mostphotos

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Valmennukseen voivat hakea kaikki yli 25-vuotiaat Pohjois-Pohjanmaan alueella asuvat luovien ja kulttuurialojen ammattilaiset, jotka haluavat luoda alueelle uusia elämyksellisiä kulttuurimatkailutuotteita ja lisätä omia liiketoiminta- ja markkinointiviestintätaitojaan.

Syksyllä 2021 käynnistynyt hanke kouluttaa kolmannen ryhmänsä etänä.

“Edellisistä koulutuksista on valmistunut jo liuta kulttuurin elämysoppaita ja uusia kulttuurimatkailun ja kulttuurihyvinvoinnin tuotteita testaillaan kesän alussa”, kertoo projektipäällikkö Liisa Ronkainen.

“Valmennettavat ovat saaneet koulutuksen myötä uusia taitoja, yhteistyökumppaneita, ideoita ja vertaistukea. Osa suunnittelee suurempaa kehityshankettakin”, Ronkainen lisää.

Tekijät näkyviin

Maksuttomien valmennusten lisäksi hankkeessa järjestetään seminaareja ja match making -tapaamisia kulttuuri- ja matkailutoimijoille ja mallinnetaan toimijoiden jatkuvaa yhteistyötä.

 “Syyskuussa lähdemme myös opintomatkalle Tšekin tasavaltaan tutustumaan Pilsenin ja Prahan taitelijayhteisöihin ja paikalliseen kulttuurimatkailuun. Pilsen oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2015, heiltä haemme käytännön oppeja ja kokemuksen ääntä vuotta 2026 varten. Pohjois-Pohjanmaalla on kulttuurialan monipuolisia ja järjettömän taitavia ja kokeneita tekijöitä, mutta heidät pitää saada näkyviin ja kuuluviin. Siihenkin tämä projekti osaltaan tähtää”, Ronkainen kuvailee.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt Kulttuurin elämysoppaat -hankkeelle rahoitusta vuosille 2021-2023 Euroopan sosiaalirahastosta. Hanke tukee Oulun valmistautumista Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026, jonka tavoitteena on kulttuuri-ilmastonmuutos.

Valmennukseen voi hakea tästä linkistä. 

Lue myös