Pohjoinen valokuvakeskus avaa 35-vuotisjuhlanäyttelyn Valveella

Pohjoisen valokuvakeskuksen 35-vuotisnäyttelyssä on esillä Juuso Noronkosken, Sheung Yiun, Kukka-Maria Rosenlundin, Ulla Schildtin sekä Emma Sandströmin ja Stefano Contin teoksia.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjoinen valokuvakeskus täyttää 35 vuotta, ja sen kunniaksi kulttuuritalo Valveella avataan tänään torstaina juhlanäyttely, joka on avoinna 10.9.–16.10.

Photo North – Pohjoinen valokuvakeskus kutsui norjalaisen kuraattoriduo NOUA:n Bodøstä kuratoimaan valokuvakeskuksen 35-vuotisjuhlanäyttelyn. Kuraattorit Marianne Bjørnmyr ja Dan Mariner kiinnostuivat pohtimaan erityisesti taiteilijan, kuvakielen ja yleisön vuoropuhelua kokemuksellisuuden ja tietoisuuden näkökulmasta.

Juuso Noronkoski: Worlds (II).

Näyttelyyn Uusi pohjoinen – uusia näkökulmia kutsutut viisi suomalaista ja pohjoismaalaista valokuvataiteilijaa venyttävät valokuvakielen ja esitystapojen rajoja sisällyttäen teoksiinsa pohjoisia kulttuurinarratiiveja.

Näyttelyn pohjateemana ovat tieteelliset ja sosiologiset tutkimusmatkat yhteiskunnan rakenteisiin Kalevalan koonneen Elias Lönnrotin esikuvan mukaisesti. Näyttelyssä nähtävät taiteilijat ovat kukin lähteneet omanlaisilleen tutkimusmatkoille, ja heidän teoksensa tutkivat nykyhetken visuaalisen kulttuurin rakentumista tieteellisen tutkimuksen ja kulttuuriperinnön näkökulmista.  

Kukka-Maria Rosenlund: Sleeping Nude.

Valokuvataiteilijat Juuso Noronkoski (Suomi), Sheung Yiu (Hongkong / Suomi), Kukka-Maria Rosenlund (Suomi), Ulla Schildt (Norja / Suomi) sekä työpari Emma Sandström ja Stefano Conti (Ruotsi / Italia) ovat kaikki kiinnostuneet havainnoinnista ja teknologiasta, luonnollisista tiloista ja sykleistä sekä ihmisen historiaan liittyvistä käsityksistä ja muutoksista. 

Lisätietoja: http://www.photonorth.fi