Pikisaaren kuvataiteilijat tempaisevat Ukrainan siviiliuhrien auttamiseksi – Art Hub Pikisaaressa hyväntekeväisyystaidenäyttely

Art Hub Pikisaaren näyttelytilassa on tulevana viikonloppuna esillä taidetta, joiden myyntituotot käytetään Ukrainan siviiliuhrien auttamiseksi. Kuva: Päivi Pussila

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Näyttelyyn on lahjoittanut teoksiaan 18 ammattitaiteilijaa, joista suurin osa työskentelee Vanhalla Villatehtaalla.

”Pyrimme rakentamaan korkeatasoisen ja kiinnostavan näyttelykokonaisuuden, joka antaa katsauksen paikallisten taiteilijoiden työhön. Joukossa on monenlaista kuvataidetta; grafiikkaa, veistoksia, maalauksia ja valokuvia,” kertoo Vanha Villatehdas ry:n puheenjohtaja Raimo Törhönen.

Idea hyväntekeväisyystempaukseen lähti tempauksen järjestäviltä taiteilijoilta itseltään. Törhönen katseli yhdessä kuvataiteilija Päivi Pussilan kanssa jälleen kerran uutisia Ukrainan sodasta ja sen kärsimyksistä, kun mieleen nousi ajatus, että kunpa asialle voisi tehdä jotain.

”Turhautumisen ja raivonkin jälkeen, ajattelimme, että ehkä voisimme kantaa oman kortemme kekoon, sillä tavalla, jonka partaitten osaamme, eli taiteen keinoin. Saimmekin helposti yhdistyksen taiteilijoita mukaan tähän näyttelyyn”, Törhönen kertoo.

SPR:n mukana tempauksessa

Myynnistä ja lahjoituksista huolehtivat Punaisen Ristin vapaaehtoiset, joilla on käytössä sekä korttimaksupääte että perinteinen keräyslipas. Kaikki tuotto ohjautuu suoraan Punaisen Ristin Ukraina-tilille.

”Olenkin iloinen, että SPR lähti tähän mukaan, sillä näin apu menee luotettavasti ja osaavasti perille”, Törhönen sanoo.

Art Hub Pikisaarta ylläpitävät oululaiset taiteilijat kuvanveistäjä Minna Kangasmaa ja mediataiteilija Tuomo Kangasmaa. Art Hubin taidenäyttelyyn voi mennä myös muutoinkin tutustumaan pikisaarelaisten taiteilijoiden teoksiin.

”Samalla tarjoutuu mahdollisuus tukea auttamistyötä joko taidehankinnalla tai lahjoituksin, mutta pelkkä näyttelyvierailukin on tervetullutta”, sanoo Raimo Törhönen.

Hyväntekeväisyystaidenäyttely Art Hub Pikisaaressa, Pikisaarentie 8, 18. ja 19. maaliskuuta klo 11–17.