Perinteitä vaaliva oululainen Vilikas valittiin Pohjois-Pohjanmaan vuoden nuorisoseuraksi

Vilikkaan Hipasu-ryhmässä heittäydytään rohkeasti ja hersyvästi tanssin vietäväksi. Kuva: Laura Tauriainen

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nuorisoseura Vilikkaan tarina alkoi, kun pitkän linjan kansantanssijat Heli Honkalampi, Kirsi Raetsaari ja Tarja Koskela huomasivat, että Oulusta puuttui lasten kansantanssiopetusta tarjoava nuorisoseura. Syksyllä 2010 polkaistiin liikkeelle ensimmäiset ryhmät, joita on nyt kaikkiaan yhdeksän kappaletta.

Huikeasti kasvaneelle nuorisoseuralle tunnustus tuli kuitenkin yllätyksenä.

”Tämä palkinto tuli kyllä aivan puskista, mutta olemme äärimmäisen otettuja ja iloisia, kun työmme jälki on huomattu”, sanoo seuran toiminnassa alusta asti mukana ollut puheenjohtaja Heli Honkalampi.

Vilikas-perheessä kasvetaan yhdessä

Vilikkaan nuorimmat tanssijat ovat taaperoikäisiä. Kuuden lapsiryhmän lisäksi seurassa laittaa jalalla koreasti myös kolme aikuisryhmää. Toimintaa halutaan tarjota koko perheelle sekä ylisukupolvisesti.

”Toiminta-ajatuksenamme on, että Vilikkaassa on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä ryhmän mukana. Esimerkiksi Hyrrä-ryhmä on aloittanut tanssijoiden ollessa pieniä ja nyt he ovat jo pian teini-ikäisiä”, kertoo Honkalampi.

”Iäkkäämpien ryhmä meiltä vielä puuttuu, mutta kyllä sekin on mahdollista perustaa, mikäli tulee kysyntää”, hän jatkaa.

Vilikkaan opetus perustuu suomalaisen kansanperinteen vaalimiseen sekä perinteisen kansantanssin kunnioittamiseen.

”Ajattelemme, että se mitä tehdään, tehdään hyvin ja laadukkaasti, tai sitten ei ollenkaan. Siitä huolimatta harrastaminen on ennen kaikkea hauskaa ja mukavaa, yhteisöllistä toimintaa”, Honkalampi sanoo.

Vilikkaan kevätkonsertti tanssitaan Valvesalissa 25. toukokuuta.