Pentti Punkin Syntymäpäiviltä uutta musiikkia – talvea kohti mennään perunannostolla ja lämpimällä vaatetuksella

Vaikka Pentti Punkin Syntymäpäivät hyppelehtii varsin kesäisissä fiiliksissä, on sen ajatukset jo talvessa. Kuva: Pentti Punkin Syntymäpäivät

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pentti Punkin Syntymäpäivät on kolmen isän, varhaiskasvattajien ja muusikoiden vuonna 2017 muodostama lastenmusiikkiyhtye. Lastenmusiikki ry palkitsi yhtyeen Vuoden tulokas 2020-palkinnolla valtakunnallisessa Jellonagaalassa.

Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Pentti Punkin Syntymäpäivät joulukuussa 2021. Musiikillisesta laaja-alaisuudesta ja rempseästä meiningistään kiitellyn trion muodostavat Valtteri Huovinen, laulu, kitarat, Antti Kokko, laulu, perkussiot ja bassokitara sekä Hiski Pajuniemi, laulu, kieli- ja puhallinsoittimet.

A- ja b-puolet tarjolla

Yhtye julkaisee uutta musiikkia kahden kappaleen verran, kun digisinkku Perunaa ja porkkanaa julkaistaan 28. lokakuuta.

Sinkun a-puoli Perunaa ja porkkanaa vie bändin mukaan kuulijansa maailman parhaisiin hommiin – perunannostohommiin. Rempseän irkkuballadin muotoon nakutellussa suomalaisen lähiruoan ylistyksessä nostellaan porukalla jos jonkinlaisia juureksia.

Samanaikaisesti julkaistavalta musiikkivideolta löytyy peltopuuhastelun lisäksi myös hauska laululeikki, jonka voi kukin tykönään opetella. Musiikkivideon on tuottanut Kuume productionsin Juho Karjalainen. Hanketta on tukenut projektiavustuksella Oulun kaupunki.

B-puoleksi valikoitui lyhyt mutta räväkkä Ketunpoikasen pukemislaulu. Talven tullen itse kukin kaipaa muistuttelua lämpimistä vaatteista.

”Tiukka rockabillyraita saa staattisella sähköllään villasukat lasten, ja aikuistenkin, jalkoihin pyörimään alta aikayksikön. Vaikka julkaisu on tuore, on itse kappale syntynyt jo vuosia sitten ja niittänyt jo suosiota etenkin päiväkotien eteisauloissa”, mainitsee yhtye kappaleestaan.

Lisätietoja Pentti Punkin Syntymäpäivistä tästä linkistä.