Partiotaitojen SM-kilpailut avaavat Kierikkikeskuksen kesäkauden

Jännittävän Partiotaitokisan lisäksi Kierikkikeskus on 14. toukokuuta avoinna yksittäisille vierailijoille klo 12–16. Kuva: Pohjanmaan Partiolaiset/Henri Tammi

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Partiotaitokilpailujen myötä Kierikkikeskukseen ja keskuksen lähiympäristöön saapuu kilvoittelemaan moninaisissa kivikauden teemaan liittyvissä tehtävissä yli 300 nuorta partiolaista eri puolilta Suomea. Kisaan on ilmoittautunut 67 joukkuetta, joissa kussakin on 4–6 jäsentä. Nuorimmat kilpailijat ovat 12-vuotiaita.

Keskuksessa hienot puitteet

Kisaajat ovat voineet harjoitella kilpailussa tarvittavia taitoja aiemmin julkaistun tehtäväluettelon vihjeiden perusteella. Kilpailussa tulee esimerkiksi selviämään, mitä mahtaakaan tapahtua tehtävissä Pajunköyttä, Läpi harmaan kiven tai Muinaisjousi.

”Kierikkikeskus tarjoaa mahtavat puitteet kisojen järjestämiseen ja se on inspiroinut myös monia tehtäviä. Kisaajia on tulossa ennätysmäärä ja mukana on paljon osallistujia lähialueiden lippukunnista, jotka ovat ensi kertaa vastaavissa partiotaitokilpailuissa. Toivommekin Kierikki-kilpailun innostavan myös tuleviin kisoihin mukaan uusia kisa-aktiiveja”, kilpailunjohtaja Tiia Keltamäki Pohjanmaan Partiolaiset ry:stä toteaa.

Kierikkikeskuksen ympäristössä on myös mahdollista seurata muutamien kilpailun tehtävien suorittamista. Yleisörastien sijainnista on tieto Kierikkikeskuksen asiakaspalvelupisteellä.

Kivikauden elämästä kertova Aurinkokivi-filmi esitetään Kierikin auditoriossa tasatunnein ja kivikauden kylässäkin pääsee käymään, vaikkapa viettämässä keväistä piknik-retkeä.

Lisätietoja kilpailusta sekä Kierikistä