Oulun vanhan musiikin festivaalilla uusia näkökulmia – jopa cembaloräppiä kuullaan Haukiputaan Teatterikuopalla

Cembalisti-näyttelijä Elina Mustosta voi kuulla Haukiputaan Teatterikuopalla. Kuva: Ville Paul Paasimaa

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Haukiputaan Teatterikuopalla saadaan kokea uutta vanhaa musiikkia 12. toukokuuta kello 19. Laura Maddalena -musiikkinäytelmässä on barokin ajan musiikin lisäksi Eero Hämeenniemen säveltämää musiikkia, jopa Isä-Antonion räppi.

Teos on cembalisti-näyttelijä Elina Mustoselle tehty. Näytelmä kertoo kahden eri aikakausilla orpokodeissa eläneen tytön tarinan yhdistämällä historiaa ja fiktiota, venetsialaista cembalomusiikkia, Hämeenniemen uusia sävellyksiä ja hänen kirjoittamaansa tekstiä. Lisäksi esitys sisältää musiikkia Luigi Rossilta, Barbara Strozzilta, Domenico Scarlattilta, Baldassare Galuppilta ja Ferdinando Bertonilta.

Konsertteja Villa Hannalassa

Miltä ääni tuntuu? Miten eri tavoin sen voi kokea? Barokkiyhtye Fides tuo Oulun Toppilansaaressa sijaitsevan Villa Hannalan pihapiirissä sijaitsevaan domeen 14. toukokuuta laajan kattauksen eurooppalaisesta 1600- ja 1700-lukujen musiikista.

Domen kupolirakenteen ansiosta kuulijalle tarjoutuu täysin uudenlainen äänikokemus: kuuntelupaikkaa vaihtamalla voi vaikuttaa siihen, minkä äänen kuulee voimakkaimmin. Parhaimman kokemuksen saakin seisten ja kuljeskellen domen sisällä. Konsertin sisältö on ikiaikainen, mutta itse äänikokemus vailla vertaansa.

Heijastuksia-konsertteja pidetään festivaalilauantaina 14. toukokuuta kaksi, kello 13 ja kello 15. Barokkiyhtye Fidesissä soittavat Kati Valkama, viola da gamba, Kaisa Komulainen, barokkisello ja Kari Suvilehto, arkkiluuttu, renessanssiluuttu. Ohjelmistossa on muun muassa Dowlandin, Telemannin, Marcellon ja Schenkin teoksia. Ennakkoon ostettavaan lippuun voi valita myös leivoskahvit.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Villa Hannalan ja Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen kanssa.

Koko Oulun Vanha Musiikki -festivaalin 10.–14. toukokuuta ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.ovm.fi. Festivaalin järjestää Oulun vanha musiikki ry. Vuotuisen festivaalin lisäksi yhdistys järjestää konsertteja ympäri vuoden. Festivaalin pääesiintyjä Oulun barokkiorkesteri on osa yhdistyksen toimintaa.

Vuodesta 2009 toimineen yhdistyksen jäseninä on ammattimuusikoita, musiikin harrastajia sekä vanhaa musiikkia rakastavaa konserttiyleisöä ja yhdistyksen toiminnan tukijoita.