Oulun teatterilla perinteinen puvuston kirpputori ja paljon muuta Taiteiden yössä

Iina Tuomelan mielestä yksi hauskimmista myytävistä puvuista on Kaboom ja kuvittelun voima - näytelämässä nähdyt rivojen pehmolelujen puvut. Kuvat: Anne Laurila

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Anne Maarit Laurila

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Toukokuussa suuren suosion saavuttanut Oulun teatterin tarpeiston kirpputori saa jatkoa, sillä torstaina on vuorossa puvuston kirpputori Pikisalissa osana Taiteiden yön ohjelmaa. Myynnissä on näytelmissä käytettyjen pukujen lisäksi mallinukkeja sekä asusteita.

”Ainakin Kaboom ja kuvittelun voima -näytelmästä ja Amadeuksesta on pukuja myynnissä. Esimerkiksi Kaboomin rivot pehmolelut ovat myynnissä – niistä hieman kirpaisee luopua, sillä puvut olivat isotöiset ja koronarajoitusten vuoksi teoksen esityskalenteri kutistui suunnitellusta. Puvut ovat kuitenkin isoja ja tilaa vieviä, joten niitä emme voi tiloissamme säilyttää”, Hanna Orajärvi Oulun Teatterin puvustosta kertoo.

Hinnat ovat kirpputorilla huokeat, sillä teatterin tavoitteena on saada mahdollisimman paljon tavaraa kiertoon.  Mikäli puvusto ei mene kaupaksi, ne päätyvät tekstiilikierrätykseen. Puvuston kirpputori on ollut osa Taiteiden yön ohjelmistoa pitkään ja tapahtuma onkin suosittu.

”Harrasteteattereiden ja miksei myös tulevan kevään abiturienttien kannattaa kyllä tulla paikalle – tapahtumasta varmasti löytää itselleen uniikin asun penkkareihin! Tuotteet on hinnoiteltu niin, että mahdollisimman moni puvuista löytäisi uuden kodin. Käytössämme on pelkästään korttimaksu ja suosittelemme, että asiakkaat ottavat omat kassit mukaan”, Orajärvi ohjeistaa.

Käsityönä puvustossa valmistetut peruukit ja hatut ovat myös kirpputorilla kaupan. 

Esittelyssä teatterin tulevaa ohjelmistoa

Pikisalissa Taiteiden yön ohjelma jatkuu Patriarkka -teoksen esittelyllä. Ensi viikon lauantaina, 27. elokuuta ensi-iltaan tulevasta näytelmästä on kertomassa ohjaaja Sakari Hokkanen.

Yleisö pääsee myös seuraamaan Patriarkan harjoituksia suurelle näyttämölle kello 18 alkaen. Harjoituksiin on noudettava lippu Oulun teatterin myyntipalvelusta kello 12 alkaen, lippuja on tarjolla 150 ensimmäiselle.

Patriarkka näytelmän teemat ovat käsittelyssä myös perjantaina 26. elokuuta Pikisaliin paluun tekevässä PikiTalk -after work illassa. Syksyn ensimmäisen PikiTalkin vieraana ovat näytelmäkirjailija Juha Jokela, Patriarkan ohjaaja Sakari Hokkanen, politiikan oululainen voimanainen Liisa Jaakonsaari sekä Oulun kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Henna Määttä. Keskusteluun löylyä lisäävät illan isäntäpari, Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi, kun vieraat pohtivat mahtuvatko suuret ikäluokat ja sannamarinit samaan pöytään.

Koko Taiteiden yön ohjelmiston löydät tästä linkistä. 

Lue myös