Oulun teatteri valmistautuu jo ensi vuoden suurmusikaaliin – Kinky Bootsin pääosien esittäjät valittu

Oulun teatterin Kinky Bootsin päärooleissa nähdään ensi vuonna Pekka Hiltunen (vas.), Väinö Riihimäki ja Titta Toivanen.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun teatteri tuo helmikuussa 2025 ensi-iltaan hittimusikaalin Kinky Boots. Sen päärooleihein on valittu Pekka Hiltunen, Väinö Riihimäki ja Titta Toivanen. Heistä Toivanen sai myös kiinnityksen Oulun teatterin näyttelijäksi.

Samalla kun Oulun teatterin tämän kevään ohjelmistoa esitetään täyttä höyryä, valmistaudutaan jo ensi vuoteen. Sen kohokohtiin kuuluu suurtuotanto Kinky Boots, musikaaliesitys, jossa on näyttämöllä kaikkiaan 30 esiintyjää.

Kinky Boots sai ensi-iltansa Chicagossa vuonna 2012, ja siitä on sittemmin tullut maailmanlaajuinen menestys, joka on voittanut lukuisia Tony- ja Grammy-palkintoja.

Samannimiseen brittielokuvaan (2005) perustuva, Harvey Fiersteinin kirjoittama ja poptähti Cindy Lauperin säveltämä ja sanoittama musikaali kertoo kolmeakymmentä lähestyvästä Charliesta, joka perii vastentahtoisesti kenkätehtaan isältään. Vaikeuksissa olevan tehtaan pelastukseksi koituu Charlien kohtaama drag-artisti Lola, jonka avulla Charlie keksii mullistavan liikeidean korkeakorkoisista saappaista.

Uusia nimiä esiin

Helmikuussa 2025 Oulun teatterissa ensi-iltansa saavan musikaalin pääroolit Charliena, Lolana ja Laurenina tekevät Väinö Riihimäki, Pekka Hiltunen ja Titta Toivanen.

”Pidän teatterialan kehittymisen kannalta tärkeänä sitä, että annamme isoja mahdollisuuksia hienoille uusille taiteilijoille. Avoimen koe-esiintymisen taika toimii erityisesti silloin, kun itselle tuntematon tekijä lennättää osaamisellaan pallilta. Näin kävi sekä Pekan, Väinön että Titan kohdalla. Iloitsen myös paljon siitä, että saan mukaan niin monta talon omaa näyttelijää. Meillä on niin mainio porukka kasassa, että on mahdotonta olla laittamatta hyviä bileitä pystyyn”, kehuu Kinky Bootsin ohjaaja Alma Lehmuskallio Oulun teatterin tiedotteessa.

Teatterin omia näyttelijöitä on mukana 15, loput haettiin mukaan avoimen koe-esiintymisen kautta.

Toivaselle kiinnitys Ouluun

Titta Toivanen aloittaa jo ennen Kinky Bootsia Oulussa, sillä hänet kiinnitettiin teatterin näyttelijäksi elokuusta 2024 alkaen. Hän valmistuu musikaaliartistiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta tänä keväänä.

“Kinky Bootsin hakuprosessin aikana osallistuin myös teatterin kiinnityshakuun. Valmistumisen jälkeinen tulevaisuus kirkastui yhden puhelun aikana, kun Alma soitti pian haastattelun jälkeen ja kertoi ilouutiset sekä kiinnityksestä että Kinky Bootsin roolivalinnasta. On erityisen hienoa päästä heti työhön kiinni tuoreet tutkintopaperit taskussa. Kiinni uusiin haasteisiin, uuteen ihan kaikkeen”, Toivanen iloitsee.

Valmistumisen jälkeinen tulevaisuus kirkastui yhden puhelun aikana, kun Alma soitti pian haastattelun jälkeen ja kertoi ilouutiset sekä kiinnityksestä että Kinky Bootsin roolivalinnasta.
Titta Toivanen

Aiemmin hän on esiintynyt muun muassa musikaaliproduktioissa Rent (La Strada), Pikku naisia (Juvenalia), The Addams Family (Seinäjoen kaupunginteatteri) ja 9 to 5 – hommat hoituu (Samppalinnan kesäteatteri).

Pekka Hiltunen on esiintynyt musikaaleissa vuodesta 2011 alkaen muun muassa Turun kaupunginteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa ja Seinäjoen kaupunginteatterissa esimerkiksi Mr. Braithwaiten roolissa Billy Elliotissa ja Riffinä West Side Storyssa.

Tampereen ammattikorkeakoulusta musiikkiteatterilinjalta keväällä 2022 valmistunut Väinö Riihimäki on esiintynyt aiemmin Turun Samppalinnan 9 to 5 – hommat hoituu -musikaalissa, Lahden kaupunginteatterin Tootsie-, Jekyll & Hyde – ja Waitress-musikaaleissa sekä Rauman kesäteatterissa Dingo-musikaalissa Neumannin roolissa.

Iso työryhmä

Kinky Bootsin ohjaa Alma Lehmuskallio, koreografiasta vastaa Henri Sarajärvi ja vastaavana kapellimestarina toimivat Eeva Kontu ja Ville Myllykoski MD Companysta. Lavastuksesta vastaa Kalle Nurminen, pukusuunnittelusta Veera-Maija Murtola, valosuunnittelusta Jukka Kyllönen, äänisuunnittelusta Jari Niemi ja maskeeraus- ja kampaussuunnittelusta Eija Juutistenaho.

Muissa rooleissa nähdään Oulun teatterin näyttelijät Elina Korhonen, Janne Raudaskoski, Aki Pelkonen, Merja Pietilä, Annina Rokka, Anne Syysmaa, Elina Ylisuvanto, Henri Halkola, Pentti Korhonen, Joose Mikkonen, Timo Pesonen, Heli Haapalainen ja Elviira Kujala sekä vierailijat Valtteri Aaltonen, Aki Saarela, Petri Kauppinen, Jussi Korhonen, Samuli Kakko, Heidi Simelius, Emil Pohjanen, Alen Nsambu, Tino Virta, Matias Boeryd, Valtteri Gutev, Mikko Siilasmaa ja vierailevat lapsiesiintyjiät Tuure Korja, Blake Burrow, Niilo Kajaala sekä Kostja Sipola.

Kinky Bootsin ensi-ilta on Oulun teatterin suurella näyttämöllä 1. helmikuuta 2025 ja esityksiä on vuoden 2025 aikana noin 50.  Liput ovat jo myynnissä.