Oulun taidemuseo on mukana kansainvälisen vammaisten päivän Disability Day Art & Action -tapahtumassa

Oulun taidemuseo osallistuu omalla ohjelmallaan kansainväliseen vammaisten päivään. Kuva: arkisto/Esa Eirola

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tarjolla on monipuolista sisältöä aina kuvailutulkkauksesta tanssiesityksiin ja monitaidejameihin. Lisäksi museovierailla on mahdollisuus seurata Disability Day Art & Action -tapahtuman pääjuhlan livestriimiä Helsingin Musiikkitalolta.

Taidemuseolla voi tutustua kuvailutulkkioppaan johdolla Oulun taidemuseon Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880–2022 -näyttelyyn. Kuvailutulkkaus on suomeksi ja sen aikana tutustutaan noin viiteen näyttelyn teokseen. 

Tanssi!-näyttely esittelee suomalaisten museokokoelmien tanssia, tanssillista liikettä ja ruumiillisuutta kuvaavia teoksia 1800-luvun lopulta nykypäivään. Tekniikat, ihanteet ja ilmaisutavat vaihtelevat, mutta liike jatkuu meissä ja tässä ajassa. Näyttelyn alkuperäiskonseptin on tuottanut HAM Helsingin taidemuseo.

Pääjuhla striiminä

DiDa-tapahtuman pääjuhlan livestriimi Helsingin Musiikkiltalolta on seurattavissa videotykin välityksellä kello 15 alkaen. Striimissä on suomalaisen viittomakielen tulkkaus ja mahdollisuus kirjoitustulkkaukseen. Taidemuseon Reppu-pajatilassa istuimia, pöytiä ja kevyttä naposteltavaa. DiDa-päivän satelliittilähetyksiä lähetetään Intiasta, Oulusta, Torniosta ja Jyväskylästä. 

Työryhmä Villit esittää lisäksin Moninaisuuden tanssit -tanssiesityksen kello 15.50–16 taidemuseon toisen kerroksen näyttelysalissa.

Moninaisuuden tanssit on performanssi ja monitaidejamit, jotka juhlistavat liikkuvien kehojen kauneutta ja ruumiin runoutta, kaikilla aisteilla. Työryhmä Villit on moniammatillinen ja poikkitaiteellinen luova ryhmittymä.

Työryhmän jäseniä ovat: Jussi Alaraasakka, Ilona ja Johanna Aromaa, Tapani Hyrkäs, Eija Isoherranen, Päivi Kangasniemi, Ulla Kurvinen, Pauliina Lappi, Paula Lauri, Claudia Costa Manso, Merja Männikkö, Kullervo Rauhala, Tuija Tervaskanto, Sirkka Väänänen ja Ulla Meriläinen

Osallistuminen sisältyy museolipun hintaan. Museokortti, Kaikukortti ja kulttuurisetelit (Epassi, Eazybreak, Smartum-seteli, SmartumPay sekä Edenredin Virike-kortti) käyvät myös maksuvälineenä.