Oulun taidekoulun nuoret jälleen estradilla – pääosissa tulevaisuuden tekijät

Tanssissa kehittyy sekä yksilönä että ryhmässä. Kuva vuodelta 2022, jolloin taidekoululaiset valmistautuivat omaan Nuoret estradilla esitykseensä Valvesalissa. Kuva: Anne Laurila

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun taidekoulun nuoret valtaavat maalis-huhtikuun taitteessa Valvesalin, tarjoillen jälleen kattauksen taiteen perusopetuksen lopputöitä tanssi- ja teatteritaiteesta sekä sirkuksen ja tanssin edistyneiden opiskelijoiden esitysnumeroita.  

Nuoret estradilla tuo jälleen Valvesalin näyttämölle taiteen perusopetuksen lopputöitä tanssi- ja teatteritaiteesta. Taiteen perusopetuksen lopputyöt ovat itsenäisiä taiteellisia töitä, jossa lopputyöntekijä saa ohjaavan opettajan tuella toteuttaa omaa taiteellista näkemystään itse valitsemallaan tavalla.

Tänä vuonna Nuoret Estradilla näytöksissä nähdään tanssitaiteesta kaksi koreografista ja yksi tanssijantyön lopputyötä sekä teatteritaiteesta seitsemän lopputyötä näytelmässä Kuukauden työntekijä.  Lopputöiden lisäksi nähdään upea kattaus edistyneiden oppilaiden tanssi- ja sirkusnumeroita.

Eräs Valveella nähtävä esitys on Kalkyloida, joka on Ellinoora Harvion koreografinen lopputyö, joka käsittelee laskennallisuuden ja matematiikan läsnäoloa meidän käytöksessämme. Kulkemamme reitit ja käyttämämme ajoitukset pohjautuvat matemaattiseen päättelykykyyn. Työssään Harvio halusi keskittyä liikkeiden laskennalliseen puoleen. Teoksessa yhdistyy tanssi- ja teatteritaide, esiintyjistä kaksi on tanssitaiteen ja kaksi teatteritaiteen edustajaa.

Komedia työelämästä

Toinen koreografinen lopputyö, Reality Escape on Veera Lappalaisen käsialaa. Teoksessa kulkee kaksi teemaa rinnakkain.

”Joskus tästä sekaisin olevasta maailmasta haluaisi vain lähteä toiseen universumiin, uppoutua omiin tunteisiin ja kuunnella miltä omassa kehossa tuntuu, mitä liikkeitä oma keho haluaa tehdä. Päästä sellaiseen maailmaan, jossa kaikki on hyvin.”

Kuukauden työntekijä on komedia työelämän paineista ja ihmissuhteiden haasteista ennen digitalisaation murrosta.

”Suhteita ja persoonia on työpaikoilla melko monenlaisia ja jokaisella heistä on oma tarinansa. Lehtimyyntiyrityksen Puhlu ry:n pakkaa sekoittaa entisestään pomon palkkaamat uudet työntekijät.”

Näytelmä on Teatteri Hätäuloskäynnin teatteritaiteen perusopetuksen taiteellinen lopputyö ja päätös pitkään yhdessä työskennelleen ryhmän taidekoulun opinnoille.

Esitykset Kulttuuritalo Valveella Valvesalissa:  ke 27.3. 2024 klo 18.00 , to 28.3. 2024 klo 18.00, ke 3.4.2024 klo 18.00, kesto 2h30 min sis. väliajan. Liput 10 €, myynti Valveen lippumyymälä sekä Ticketmaster.